Lenkijos žiniasklaidoje – pirmasis liudijimas apie sprogimą: sako, kad matė iš dangaus krentantį objektą

Antradienio vakarą viso pasaulio akys staigiai nukrypo į nedidelį tūkstančio gyventojų neturintį pasienio su Ukraina Pševoduvo kaimą. Čia nugriaudėjus sprogimui pasirodė pranešimas, kad jį sukėlė 2 į Lenkijos teritoriją nukritusios Rusijos pajėgų raketos. Per incidentą žuvo 2 žmonės.

 Lenkijos policija.<br> DPA/Scanpix nuotr.
 Lenkijos policija.<br> DPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2022, 10:14 PM, atnaujinta Nov 17, 2022, 12:06 PM

Lenkija, NATO ir JAV paskelbė, kad tokios informacijos patvirtinti dar negali, tačiau aiškinasi situaciją. Apie tai, kad sprogimus sukėlė būtent Rusijos raketos pranešė naujienų agentūra „Associated Press“, cituodama neįvardintą aukštą JAV žvalgybos pareigūną.

Lenkijos žiniasklaida pranešė, kad sprogimas įvyko apie 15 val. 35 min. vietos laiku, vienoje iš agrokultūros fermų. Sprogimas girdėjosi mažiausiai 15 kilometrų spinduliu, praneša wyborcza.pl.

Pševoduvas yra 6 kilometrus nutolęs nuo sienos su Ukraina. Pasak lenkų žiniasklaidos, sprogimas įvyko šalia grūdų svarstyklių. Sprogimo banga pražudė įmonės darbuotoją ir vieną iš ūkininkų, kuris atvežė kukurūzus. Abu vyrai žuvo vietoje.

Pastatas, kuriame buvo svarstyklės – visiškai sunaikintas.

Pasak wyborcza.pl, į įvykio vietą išskubėjo mažiausiai 16 greitosios pagalbos automobilių.

Wyborcza.pl susisiekė ir su asmeniu, kuris tikina, kad jau kalbėjo su draugais, gyvenančiais šalia Pševoduvo kaimo.

„Aš turiu ten draugų. Jie man sakė, kad prieš pat sprogimą virš kaimo pamatė keistą iš dangaus krentantį objektą. Po akimirkos viską sudrebino galingas sprogimas. Žmonės mano, kad tai gali būti paklydusi raketa ar dalis numuštos raketos, kuria turbūt taikytasi į Ukrainą“, – sakė apskrityje gyvenantis savanoris.

Lenkijos žiniasklaida taip pat pranešė, kad laikinai yra paskelbta informacijos blokada – nei policija, nei ugniagesiai neteikia informacijos. Kariuomenė neleidžia privažiuoti prie įmonės teritorijos.

Girdisi ir danguje ratus sukantis sraigtasparnis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.