V. Zelenskis: seniai perspėjome, kad Rusijos veiksmai neapsiriboja vien Ukraina

Ukraina jau kelis kartus įspėjo, kad Rusija neapsiribos Ukrainos sienomis, ir šiandien Rusijos pajėgos smogė Lenkijai. Tai antradienį vėlai vakare pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, praneša portalas „rbc.ua“.

Volodymyras Zelenskis.<br>ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Volodymyras Zelenskis.<br>ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2022, 10:42 PM, atnaujinta Nov 17, 2022, 12:10 PM

„Šiandien įvyko tai, dėl ko mes jau seniai įspėjome. Teroras neapsiriboja mūsų valstybės sienomis. Rusų raketos smogė Lenkijai. Kiek sykių Ukraina sakė, kad valstybė teroristė neapsiribos mūsų šalimi? Tai buvo tik laiko klausimas“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Anot jo, kuo ilgiau rusai jausis nebaudžiami, tuo didesnis pavojus grės visoms šalims, kurias gali pasiekti šalies agresorės raketos.

„Smogti raketomis NATO teritorijai. Tai Rusijos raketų smūgis kolektyviniam saugumui! Tai labai reikšminga eskalacija. Reikia veikti. Ir aš dabar noriu pasakyti visiems mūsų broliams ir seserims lenkams: Ukraina visada jus rems! Laisvų žmonių teroras nepalauš! Pergalė įmanoma, kai nėra baimės! O mes su jumis jos nejaučiame“, – pažymėjo V. Zelenskis.

Anksčiau antradienį pasirodė pranešimų, kad netoli sienos su Ukraina esančiame Lenkijos Pševodovo kaime nukrito dvi raketos, žuvo du žmonės. Incidento vietoje dirba policijos, prokuratūros ir kariuomenės atstovai.

Po pranešimo apie Lenkijos apšaudymą raketomis Ukraina ragina „nedelsiant“ surengti NATO viršūnių susitikimą

Po nepatvirtintų pranešimų, kad NATO narėje Lenkijoje nukrito Rusijos raketos, Ukraina antradienį paragino NATO nares „nedelsiant“ surengti viršūnių susitikimą, kad būtų imtasi griežtų priemonių prieš Maskvą.

"Kolektyvinis atsakas į Rusijos veiksmus turi būti griežtas ir principingas. Tarp neatidėliotinų veiksmų: NATO viršūnių susitikimas, dalyvaujant Ukrainai, kad būtų imtasi tolesnių bendrų veiksmų, kurie privers Rusiją pakeisti savo eskalavimo kursą, aprūpinti Ukrainą moderniais orlaiviais", - sakoma užsienio reikalų ministro Dmytro Kulebos pareiškime tviteryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.