Apskaičiavo laiką: S. Lavrovas pasišalino iš viršūnių susitikimo prieš masinį Rusijos raketų smūgį Ukrainai

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, vadovavęs Rusijos delegacijai G20 aukščiausiojo lygio susitikime Balyje, pasitraukė iš jo prieš pat okupantų pajėgoms antradienio popietę įvykdant virtinę raketų atakų prieš Ukrainos miestus.

S. Lavrovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
S. Lavrovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2022, 9:16 AM, atnaujinta Nov 16, 2022, 9:19 AM

Remiantis Rusijos propagandinės žiniasklaidos pranešimais, S. Lavrovas išvyko iš aukščiausiojo lygio susitikimo, kai Ukraina paskelbė oro pavojų. S.Lavrovas iš Balio išvyko apie 15 val. 40 min. Kijevo laiku.

S. Lavrovas dar suspėjo apkaltinti V. Zelenskį dėl to, kad šis neva „pamokslauja“ Rusijai.

„Norime matyti konkrečių įrodymų, kad Vakarai turi būti rimtai suinteresuoti sudrausminti V. Zelenskį ir paaiškinti jam, kad taip tęstis negali, kad tai neatitinka Ukrainos žmonių ir jo paties interesų“, – pareiškė S.Lavrovas.

Vėliau, antradienio vakarą pasirodė pranešimai, kad Lenkijos kaime, netoli Ukrainos sienos, įvyko sprogimas, raketoms nukritus šios NATO valstybės teritorijoje. Lenkijos vyriausybė patvirtino informaciją ir nurodė, kad per įvykį žuvo du piliečiai, pridurdama, kad „didina karinių dalinių parengtį“.

Spėjama, kad S. Lavrovas pasišalino iš aukščiausiojo lygio susitikimo, norėdamas išvengti nemalonių klausimų iš Vakarų, kuriuos Kremlius iš visų jėgų stengiasi įtikinti savo noru pradėti „derybas“.

Parengta pagal UNIAN inf. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.