Lenkija rusams iškart parodė, ką mano: susitikimas su Rusijos ambasadoriumi truko vos 4 minutes, rankos nespaudė

Lenkijos užsienio reikalų ministro Zbigniewo Rau ir Rusijos ambasadoriaus Lenkijoje Sergejaus Andrejevo susitikimas, įvykęs po to, kai į Lenkijos teritoriją buvo nutaikyta mirtina raketa, truko „tik keturias minutes“, pranešė vyriausybės atstovas spaudai.

 Lenkijos užsienio reikalų ministras Zbigniewas Rau.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Lenkijos užsienio reikalų ministras Zbigniewas Rau.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2022, 1:19 PM, atnaujinta Nov 16, 2022, 1:23 PM

„Ministras Zbigniewas Rau ir jį lydinti delegacija priėmė jį (S. Andrejevą), tačiau be jokio mandagumo apsikeitimo, nepaspaudė rankų. Ambasadoriui buvo perskaityta mūsų diplomatinė nota, kuri yra panaši į mūsų paskelbtą komunikatą. Ambasadorius sutiko su pozicija ir išvyko“, – sakė Lenkijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Lukaszas Jasina.

L. Jasina Lenkijos nacionaliniam radijui sakė, kad Rusijos ambasadorius, kurį Lenkija išsikvietė antradienį po raketos smūgio į rytinę Lenkijos dalį, į susitikimą atvyko apie vidurnaktį.

Lenkija pranešė, kad antradienį į šalį pataikė „rusų gamybos“ raketa, per kurią žuvo du žmonės. Šis incidentas yra pirmas kartas, kai per konfliktą tiesiogiai nukentėjo NATO šalis. Nežinoma, kas paleido raketą ir iš kur tiksliai ji buvo paleista.

Kitame interviu Lenkijos užsienio reikalų viceministras Pawelas Jablonskis radijui RMF FM nurodė, kad užsienio reikalų ministras Z.Rau pareikalavo, kad S.Andrejevas per susitikimą paaiškintų situaciją.

„Yra labai didelė tikimybė, kad susiduriame su Rusijos veiksmų pasekme“, – sakė P. Jablonskis.

Apie sprogimus Lenkijos pasienyje pranešta vėlų antradienio vakarą. Esama įvairių įvykio versijų, tačiau daug kalbama apie šalies teritorijoje galimai nukritusias Rusijos raketas. Pati Maskva neigia, kad tai buvo jos sviediniai, tačiau jei pasitvirtintų būtent tokia versija, tai būtų didžiulis lūžis Rusijos kare prieš Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.