Skubų pasitarimą su pasaulio lyderiais surengęs J. Bidenas pakomentavo sprogimus Lenkijoje

Baltieji rūmai pranešė, kad JAV prezidentas Joe Bidenas sušaukė pasaulio lyderių susitikimą dėl sprogimo ir aukų rytų Lenkijoje. Didžiausių pasaulio ekonomikų lyderiai šiuo metu yra Balyje, kur vyksta G20 aukščiausiojo lygio susitikimas.

JAV prezidento J. Bideno pokalbis su Lenkijos prezidentu A. Duda G20 aukščiausiojo lygio susitikimo užkulisiuose.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
JAV prezidento J. Bideno pokalbis su Lenkijos prezidentu A. Duda G20 aukščiausiojo lygio susitikimo užkulisiuose.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-16 06:19, atnaujinta 2022-11-16 09:47

JAV prezidentas Joe Bidenas nurodė, kad pasaulio lyderiai susitikime su juo sutarė remti tyrimą ir išsiaiškinti, kas tiksliai įvyko Lenkijoje anksčiau.

Jis pridūrė, kad išsiaiškinus, kas įvyko, bus nustatyti tolesni veiksmai.

„Yra preliminarios informacijos, kuri tai paneigia, – sakė J. Bidenas, paklaustas, ar raketa buvo paleista iš Rusijos. – Pagal trajektorijos linijas mažai tikėtina, kad ji buvo paleista iš Rusijos, bet pamatysime“.

„Kalbėjausi su Lenkijos Prezidentu Andrzejumi Duda, kad pareikščiau gilią užuojautą dėl žmonių aukų Rytų Lenkijoje ir pasiūliau visokeriopą paramą Lenkijos vykdomam sprogimo tyrimui. Palaikysime glaudų ryšį, kad nustatytume tinkamus tolesnius veiksmus jam vykstant“, – „Twitter“ rašė prezidentas.

J. Bidenas sušaukė skubų posėdį, kuriame bus aptarta į Lenkiją pataikiusi raketa, pranešė Baltieji rūmai.

G7 ir NATO vadovai susirinko aptarti raketos incidento Lenkijoje pasienyje.

AP pranešime teigiama, kad JAV prezidentas Joe Bidenas sušaukė skubų susitikimą, Balio mieste vykstančiame G20 aukščiausiojo lygio susitikimo metu.

Naktį jį pažadino darbuotojai, kurie jam pranešė apie sprogimą. Tada jis paskambino Lenkijos prezidentui Andrzejui Dudai.

J. Bidenas priėmė G7 (Kanada, Prancūzija, Vokietija, Italija, Japonija, Jungtinė Karalystė, Jungtinė Karalystė ir Europos Sąjunga) vadovus, taip pat Europos Vadovų Tarybos pirmininką ir NATO sąjungininkių Ispanijos ir Nyderlandų ministrus pirmininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.