Rusija tikisi apsikeisti kaliniais su JAV

Rusija penktadienį pareiškė, kad tikisi, jog JAV grąžins garsųjį rusų prekeivį ginklais Viktorą Butą.

Apžvalgininkai užsiminė, kad krepšininkė B. Griner galėtų būti iškeista į rusų prekeivį ginklais V. Butą.<br>Lrytas.lt koliažas.
Apžvalgininkai užsiminė, kad krepšininkė B. Griner galėtų būti iškeista į rusų prekeivį ginklais V. Butą.<br>Lrytas.lt koliažas.
V. Butas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V. Butas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
B. Griner.<br>AP/Scanpix nuotr.
B. Griner.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 18, 2022, 12:13 PM

Pareiškimas pasirodė po to, kai amerikiečių krepšinio žvaigždė Brittney Griner buvo perkelta į pataisos koloniją.

„Norėčiau tikėtis, kad (mainų) perspektyva ne tik tebėra aktuali, bet ir stiprėja, ir ateis momentas, kai pasieksime konkretų susitarimą“, – žurnalistams Maskvoje sakė Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Sergejus Riabkovas, nurodė valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Vasarį JAV sportininkė buvo suimta Maskvos oro uoste, o rugpjūtį jai skirta devynerių metų laisvės atėmimo bausmė po to, kai policija jos bagaže rado kapsulių elektroninėms cigaretėms su kanapių aliejumi.

Ketvirtadienį moters advokatai patvirtino, kad ji buvo perkelta į koloniją centriniame Mordovijos regione.

Praėjusią savaitę Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas išreiškė viltį, kad Rusijos lyderis Vladimiras Putinas pradės „rimtesnes“ derybas dėl B. Griner išlaisvinimo.

Apžvalgininkai užsiminė, kad krepšininkė galėtų būti iškeista į V. Butą, rusų prekeivį ginklais, kuris pagal 2012 metais paskelbtą nuosprendį atlieka 25 metų trukmės įkalinimo bausmę.

Kitas Rusijoje kalinamas amerikietis Paulas Whelanas, buvęs JAV jūrų pėstininkas, suimtas 2018 metų gruodį ir kaltinamas šnipinėjimu, analitikų teigimu, taip pat gali būti iškeistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.