M. Morawieckis: jei reikės, sprogimo Lenkijos pasienyje tyrėjai vyks į Ukrainą

Tyrėjai, tiriantys raketos smūgį, per kurį antradienį Lenkijos rytuose žuvo du žmonės, esant reikalui, vyks į Ukrainą, penktadienį pareiškė ministras pirmininkas.

M. Morawieckis.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
M. Morawieckis.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 19, 2022, 2:57 PM

Mateuszas Morawieckis taip pat sakė, kad Lenkija nori bendradarbiauti su Ukraina, kad incidentas būtų kuo greičiau išaiškintas.

„Mes taip pat sulaukiame paramos iš savo sąjungininkų amerikiečių, – sakė Lenkijos premjeras. – Šiandien susitikau su tam tikra amerikiečių delegacija, kuri man taip pat pateikė įvykių, kurie greičiausiai vyko tuo metu, seką“.

Premjeras sakė, kad tyrimo apimtis turėtų būti palikta tyrėjams, ekspertams ir specialistams. „Turime puikių specialistų, bet taip pat ne tik įsileidome, bet ir pasikvietėme savo sąjungininkus, amerikiečių specialistus, kurie padėtų išaiškinti įvykį“, – sakė jis.

„Norime kuo glaudesnio bendradarbiavimo, taip pat ir su ukrainiečiais, nes, nepamirškime, būtent jie šiandien kovoja už taiką, saugumą, taiką Europoje, taigi ir Lenkijoje, – tęsė M. Morawieckis. – Jie žūsta savo barikadose, savo apkasuose, taip pat už mūsų taiką ir saugumą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.