O. Scholzas griežtai kreipėsi į V. Putiną: „Niekas neturi teisės pasisavinti svetimos teritorijos“

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas paragino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną nutraukti karą Ukrainoje ir išvesti Rusijos pajėgas, nurodo Vokietijos portalas „Spiegel“.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas paragino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną nutraukti karą Ukrainoje.<br>Lrytas.lt koliažas.
Vokietijos kancleris Olafas Scholzas paragino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną nutraukti karą Ukrainoje.<br>Lrytas.lt koliažas.
Olafas Scholzas.<br>IMAGO/Bildgehege/Scanpix nuotr.
Olafas Scholzas.<br>IMAGO/Bildgehege/Scanpix nuotr.
V.Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V.Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 21, 2022, 2:50 PM

Šeštadienį „Spiegel“ pranešė, kad kalbėdamas Vokietijos socialdemokratų partijos (SPD) konferencijoje O.Scholzas aiškiai išdėstė savo poziciją dėl Rusijos karo Ukrainoje. Vokietijos kancleris ne tik paragino Rusijos prezidentą nutraukti karą, bet ir teigė, kad „taikos negalima diktuoti“.

„Pabaikite šį karą, išveskite savo kariuomenę ir atverkite kelią deryboms dėl taikos, kuri negali būti Rusijos diktuojama taika Ukrainai“, – sakė O.Scholzas SPD partijos konferencijoje, šeštadienį vykusioje Frydrichshafene.

Vokietijos kancleris užsipuolė Kremlių teigdamas, kad „nė viena šalis nėra kaimynės kiemas“. Sakydamas savo kalbą O.Scholzas pridūrė, kad „niekas neturi teisės pasisavinti svetimos teritorijos“.

Nors Rusija teigė, kad yra pasirengusi sėsti prie derybų stalo, tačiau, anot jų, Ukraina „nenori derėtis“. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareikalavo, kad pirmoji taikos derybų sąlyga būtų Rusijos kariuomenės išvedimas ir Ukrainos teritorinio vientisumo atkūrimas.

Anksčiau šį mėnesį O.Scholzas paragino Kinijos prezidentą Xi Jinpingą spausti Rusiją, kad ši nutrauktų karą Ukrainoje. Vis dėlto Xi Jinpingas atsisakė pasmerkti V. Putino invaziją į Ukrainą. Tačiau, Vokietijos kancleris teigė, kad „abi šalys, Kinija ir Vokietija, sutarė, jog Rusijos branduoliniai grasinimai yra neatsakingi ir labai pavojingi“, pranešė BBC.

Parengta pagal „Spiegel.de“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.