Austrijos URM su humoru reagavo į V. Orbano šaliką

Austrijos užsienio reikalų ministerija su humoru reagavo į Vengrijos ministro pirmininko Viktoro Orbano pasirodymą su šaliku, ant kurio buvo pavaizduotas Austrijos, Slovakijos, Rumunijos, Ukrainos ir Kroatijos teritorijų dalis apimančios „Didžiosios Vengrijos“ žemėlapis.

V. Orbanas.<br>dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr.
V. Orbanas.<br>dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2022, 8:10 AM

Austrija neketina imtis diplomatinių demaršų Vengrijos atžvilgiu, kadangi nežiūri į šią situaciją rimtai, rašo laikraštis „Kronen Zeitung“, remdamasis Austrijos diplomatijos žinyba.

„Greitas dirstelėjimas į istorinius žemėlapius Užsienio reikalų ministerijoje patvirtino pirmines prielaidas, kad jau maždaug 100 metų, kai Transleitanija nebeegzistuoja. Mes informuosime kaimynus vengrus apie tokią įvykių raidą, kai tik bus tokia galimybė“, – sakoma Austrijos URM pareiškime.

O Austrijai atstovaujantis Europos Parlamento narys Michelis Reimonas pareiškė, jog, vykstant Rusijos sukeltam karui prieš Ukrainą, toks poelgis buvo „provokacinis ir nepriimtinas“. Jo manymu, V. Orbanas ir Vengrijos ambasadorius turėtų už tai tučtuojau atsiprašyti.

V. Orbanas su skandalą sukėlusiu šaliku pasirodė per futbolo rungtynes. Ant jo pavaizduota Vengrijos karalystė egzistavo iki Pirmojo pasaulinio karo.

Ukrainos URM dėl šio incidento iškvietė Vengrijos ambasadorių ir pareikalavo oficialaus atsiprašymo. Rumunijos URM taip pat pareiškė protestą Vengrijai.

Pats V. Orbanas šį incidentą pakomentavo taip: „Futbolas – tai ne politika. Nematykime to, ko nėra. Vengrijos rinktinė – visų vengrų, kad ir kur jie gyventų, rinktinė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.