Vokietija planuoja palengvinti pilietybės suteikimo tvarką

Vokietijos vyriausybė penktadienį pareiškė, kad rengia planus, kaip „supaprastinti“ pilietybės įgijimo tvarką, paspartinant imigrantų natūralizaciją ir leidžiant turėti dvigubą pilietybę.

Vokietija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Vokietija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2022, 6:11 PM

Vidaus reikalų ministerija ketina „netrukus“ pateikti įstatymo projektą, kuris bus pateiktas ministrų kabinetui tvirtinti, AFP sakė jos atstovas spaudai.

Pagal siūlomas naujas taisykles natūralizacija būtų galima ne po aštuonerių, o po penkerių metų gyvenimo šalyje, o asmenims, kurie, kaip manoma, ypač gerai integravosi, net po trejų metų.

Vokietijoje gimę vaikai automatiškai taps piliečiais, jei vienas iš jų tėvų imigrantų teisėtai gyveno šalyje bent penkerius metus.

Vidaus reikalų ministerija taip pat planuoja sušvelninti kai kuriuos kalbos reikalavimus pagyvenusiems imigrantams ir palengvinti sąlygas asmenims turėti kelias pilietybes.

Vokietijos pilietybę reglamentuojančių teisės aktų pertvarkymas buvo vienas svarbiausių kanclerio Olafo Scholzo vadovaujamos centro kairiųjų koalicinės vyriausybės pažadų, duotų prieš metus atėjus į valdžią.

Tokie pokyčiai numatomi senėjančioje Vokietijoje, kurioje gyvena daugiau kaip 80 mln. žmonių, tačiau jaučiamas didžiulis darbuotojų trūkumas įvairiose pramonės šakose.

Darbo ministerija prognozuoja, kad iki 2026 metų didžiausioje Europos ekonomikoje trūks apie 240 tūkst. kvalifikuotų darbuotojų.

„Sukursime modernų pilietybės įstatymą, – koalicinėje sutartyje teigė O. Scholzo vadovaujama trijų partijų vyriausybė. – Tuo tikslu sudarysime galimybę turėti kelias pilietybes ir supaprastinsime Vokietijos pilietybės įgijimo tvarką“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.