Latvijoje į avariją pateko estų autobusas, vežęs Ukrainos karius: pranešama apie žuvusius ir sužalotus žmones

Ainažiuose, Latvijos šiaurėje, šeštadienio vakarą įvykus Estijos keleivinio autobuso avarijai, žuvo vairuotojas, o trys žmonės sunkios būklės paguldyti į ligoninę, teigė Latvijos priešgaisrinė ir gelbėjimo tarnyba.

 Latvijoje į avariją pateko estų autobusas, vežęs Ukrainos karius: pranešama apie žuvusius ir sužalotus žmones.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Latvijoje į avariją pateko estų autobusas, vežęs Ukrainos karius: pranešama apie žuvusius ir sužalotus žmones.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-28 07:00

Sekmadienį vakare pareigūnai pranešė, kad autobusu važiavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nariai.

„Lapkričio 26 dienos vakare netoli Ainažių įvyko rimtas eismo įvykis, per kurį žuvo Estijos gynybos pajėgų užsakomąjį reisą vykdžiusio autobuso vairuotojas. Gynybos pajėgos reiškia užuojautą autobuso vairuotojo artimiesiems“, – sakė kariuomenės atstovai Taline.

„Per avariją buvo sužeistas vienas Estijos gynybos pajėgų narys, kuris buvo nuvežtas į ligoninę apžiūrai. Šio asmens būklei pavojaus gyvybei nėra. Likusieji per avariją sužeisti keleiviai yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nariai, kurie taip pat paguldyti į ligoninę. Latvijos policija stengiasi išsiaiškinti tikslias avarijos priežastis“, – teigė atstovai.

Estijos gynybos pajėgos neatskleidžia daugiau informacijos apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų narių veiklą Estijoje.

Latvijos policija informavo BNS, kad dėl avarijos pradėtas baudžiamasis tyrimas. Kaip vieną iš galimų avarijos priežasčių policija įvardijo blogas oro sąlygas.

Dar 23 žmonės patyrė lengvesnius sužalojimus.

Šeštadienį apie 19 val. 20 min. greitkelyje Ryga–Ainažiai įvykusioje avarijoje dalyvavo kelios transporto priemonės, įskaitant autobusą.

Į įvykio vietą nedelsiant buvo išsiųsti greitosios pagalbos automobiliai, įskaitant septynis iš Estijos.

Per avariją sužeistieji buvo nuvežti į Valmieros, Rygos ir Parnu ligonines.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.