O. Arestovičius: Kremliaus vadovybė žino apie pralaimėjimą kare, bet bando derėtis dėl jo kainos

Ukrainos prezidentūros patarėjas Oleksijus Arestovyčius laidoje su Marku Feiginu teigė, kad iki pavasario Rusijos kariai patirs dar vieną pralaimėjimą ir padėtis taps blogesnė visai Rusijai. Kremlius tai suvokia, tačiau dabar bando išsiderėti kuo palankesnę pralaimėjimo kainą.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius.<br>Wikimedia commons nuotr.
Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius.<br>Wikimedia commons nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-28 13:08, atnaujinta 2022-11-28 13:11

„Tai etapas, kai V.Putinas ir S.Lavrovas tariasi dėl pralaimėjimo kainos. Jie supranta, kad pralaimėjo, bet nori tai sumažinti. Karščiausi romantikai tikisi laimėti – išlaikyti Donecką, Luhanską, Krymą ir galbūt iš dalies Zaporožę. O patys blaiviausi... Jie jau derasi dėl pralaimėjimo kainos. Sankcijų panaikinimas, asmens neliečiamybė, bent jau tam tikros teritorinės nuolaidos, bet kas“, – aiškino O.Arestovičius.

Pasak jo, Rusijos kariai pavasarį patirs dar vieną pralaimėjimą, tačiau iki to laiko pablogės ir pačios Rusijos padėtis.

„Dabar šis bandymas panaudoti atkurtus rusų dalinius žlugs. Jie atsigaus iki sausio-vasario, turės Irano perduotų ginklų, bandys smūgiuoti mūsų energetikos sistemai, kad mes draugiškai pasiduotume. Vasario-kovo mėn. jie žlugs. Per tą laiką ekonominė padėtis itin pablogės, didės politinė izoliacija, veiks sankcijos naftai. Tada jie derėsis dėl kapituliacijos kainos“, – pridūrė Ukrainos prezidentūros patarėjas.

Anot O.Arestovičiaus, tai gali vesti ir prie diskusijų dėl besąlyginio Krymo atidavimo Ukrainai.

„Ukrainos ginkluotųjų pajėgų priartėjimas prie Krymo vartų reiškia nugriautą Krymo tiltą, kuris negali būti eksploatuojamas. Atsargos bus gabenamos laivu. Bet tai reiškia, kad bet koks laivas ar lėktuvas, kuris bandys ten patekti, bus numuštas Ukrainos raketomis“, – sakė patarėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.