Kinija žada spartinti 60 metų ir vyresnių žmonių skiepijimą nuo COVID-19

Kinija antradienį paskelbė, kad spartins 60 metų ir vyresnių žmonių skiepijimą nuo COVID-19, pastarosiomis dienomis šalyje užregistravus rekordinius užsikrėtimo atvejų skaičius.

Kinija žada spartinti 60 metų ir vyresnių žmonių skiepijimą nuo COVID-19.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kinija žada spartinti 60 metų ir vyresnių žmonių skiepijimą nuo COVID-19.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-29 12:03

Nacionalinė sveikatos komisija įsipareigojo „paspartinti vyresnių nei 80 metų žmonių skiepijimo apimčių didinimą ir toliau gerinti 60–79 metų žmonių skiepijimo tempus“. Komisija pridūrė, kad „įsteigs specialią darbo grupę... imtis specialių priemonių dėl vyresnio amžiaus žmonių skiepijimo nuo COVID-19“.

Manoma, kad dėl žemų skiepijimo rodiklių Kinijoje, ypač tarp vyresnio amžiaus gyventojų, užsitęsė itin griežta Pekino politika dėl kovos su COVID-19, kai net ir esant nedideliam sergančiųjų skaičiui uždaromi ištisi rajonai ir taikomas karantinas.

Antradienį vykusioje spaudos konferencijoje Nacionalinės sveikatos komisijos pareigūnai sakė, kad tik 65,8 procentai vyresnių nei 80 metų žmonių yra pasiskiepiję visomis reikiamomis dozėmis.

Antradienį Kinijoje buvo užregistruotas 38 421 užsikrėtimo atvejis – šiek tiek mažiau nei savaitgalį, kuomet skaičiai buvo rekordiniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.