Kraupus vaizdas Pietų Velse: name rasti dviejų kūdikių kūnai, policija sulaikė du lietuvius

Pietų Velso policija pradėjo tyrimą po to, kai šeštadienio vakarą apie 20 val. Bridžendo mieste esančiame lietuvių poros name buvo rasti dviejų kūdikių kūnai. 

Kraupus vaizdas Pietų Velse: name rasti dviejų kūdikių kūnai, policija sulaikė du lietuvius.<br>Soc. tinklų nuotr.
Kraupus vaizdas Pietų Velse: name rasti dviejų kūdikių kūnai, policija sulaikė du lietuvius.<br>Soc. tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-29 14:23, atnaujinta 2022-11-29 14:38

Dėl galimo vaikų gimimo slėpimo sulaikyti įtariamieji – 37-erių ir 47-erių metų vyrai ir 29-erių metų moteris. Du iš sulaikytųjų yra lietuviai.

47 metų Žilvinas Ledovskis ir 29 metų jo partnerė Eglė Žilinskaitė maždaug prieš metus apsigyveno name, kuriame buvo rasti kūdikių kūnai. Manoma, kad kūdikiai buvo dvynukai.

Šiuo metu jie tebėra policijos areštinėje, patvirtino Pietų Velso policijos atstovė spaudai.

Policija tęsia įtariamųjų apklausas ir laukia pomirtinių ir teismo medicinos ekspertizių rezultatų, siekiant nustatyti kūdikių mirties priežastis. Detektyvai prašo susisiekti visus, turinčius tyrimui galinčios praversti informacijos.

Aplinkinių reakcijos

Kaimynai pasakojo, kad jie buvo „visiškai sukrėsti“ po to, kai policija atvyko į įtariamųjų namą ir suėmė tris asmenis dėl rastų dviejų kūdikių kūnų.

Viena vietos gyventojai teigė, kad pastarosiomis savaitėmis į namą, kuriame gyveno lietuviai, buvo pristatomi kūdikių žaislai.

„Vedžiau šunis pasivaikščioti, kai prie namo pradėjo važinėti policijos automobiliai, – teigė kaiminystėje gyvenanti Maria Jones „MailOnline“. – Iš viso buvo apie 10 automobilių, įskaitant teismo medicinos tyrimų mikroautobusus.“

27 metų Charmaine Gardener-Ponting sakė, kad šalia namo gyveno metus ir niekada negirdėjo ir nematė jokių kūdikių.

„Mes jų gerai nepažinojome. Mes su jais pasisveikindavome, bet nežinojome jų vardų. Niekada nežinojau, kad moteris būtų nėščia. Nemačiau jos taip reguliariai, kaip to vieno vaikino, bet kiekvieną kartą, kai ją matydavau, ji visada dėvėjo labai aptemptus drabužius, todėl būtų buvę sunku to (nėštumo) nepastebėti“, – teigė moteris.

Anonimiškumo sąlyga nusprendęs kalbėti vietos gyventojas teigė, kad jam buvo žinoma apie įtariamųjų name esančius kūdikius. 

„Jie ten laikė kūdikį, bet aš nežinojau, kad ten buvo du kūdikiai. Tai siaubinga“, – sakė jis.

Kaip rašo BBC, policija žada paramą vietos gyventojams, kurie po šio įvykio yra labai sukrėsti.

„Tai šokiruojanti ir tragiška žinia, o Vildmilo gyventojai glaudžiai palaiko vieni kitus, kol Pietų Velso policija atlieka tyrimą“, – kalbėjo Bridžendo tarybos vadovas Huw Davidas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.