Pakistane per mirtininko išpuolį žuvo trys žmonės, 23 buvo sužeisti

Pakistano vakaruose trečiadienį per sprogdintojo mirtininko išpuolį žuvo trys žmonės, o dar 23 buvo sužeisti, pranešė pareigūnas.

Pakistano vakaruose trečiadienį per sprogdintojo mirtininko išpuolį žuvo trys žmonės, o dar 23 buvo sužeisti.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pakistano vakaruose trečiadienį per sprogdintojo mirtininko išpuolį žuvo trys žmonės, o dar 23 buvo sužeisti.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2022, 10:10 AM

Mirtininkas buvo nusitaikęs į policijos sunkvežimį.

Atsakomybę prisiėmė Pakistano grupuotė „Tehreek-e-Taliban Pakistan“ (TTP), kuri yra atskiras nuo Talibano Afganistane darinys, bet vadovaujasi panašia islamistine ideologija. 2007 metais susikūrusi TTP yra atsakinga už šimtus išpuolių ir tūkstančius aukų.

Pirmadienį TTP paskelbė, kad nutraukia vasarą paskelbtas netvirtas paliaubas su Islamabadu, ir įsakė atnaujinti išpuolius visoje šalyje.

Policijos aukšto rango pareigūnas Azharas Mehesaras naujienų agentūrai AFP sakė, kad trečiadienio išpuolio taikinys buvo policijos komanda, kuri regėsi Kvetoje lydėti vakcinuotojus nuo poliomielito.

Pasak jo, žuvo „policininkas, moteris ir vaikas“.

AFP pateiktame pranešime TTP prisiėmė atsakomybę už šią „kankinystės ataką“ ir nurodė, kad netrukus pateks daugiau informacijos.

Šią grupę 2007 metais įkūrė Pakistano džihadistai, kurie dešimtajame dešimtmetyje Afganistane kovojo kartu su Talibanu, o taip pat nepritarė Islamabado pozicijai remti Jungtinių Valstijų intervenciją po 2001 metų rugsėjo 11-osios tragiškų įvykių.

Kurį laiką TTP valdė didžiulius Pakistano genčių juostos plotus, kur diegė radikalią islamo teisės interpretaciją. Grupuotė veikė ir teritorijoje, esančioje vos už 140 km nuo šalies sostinės Islamabado.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.