Rusijoje – dar vienas žingsnis tamsumos link

Rusijos parlamento aukštieji rūmai – Federacijos Taryba – trečiadienį vienbalsiai pritarė įstatymui, draudžiančiam bet kokią LGBTQ „propagandą“.

Rusijoje – dar vienas žingsnis tamsumos link.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijoje – dar vienas žingsnis tamsumos link.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2022, 7:50 PM

Praėjusią savaitę šį įstatymą, kuriuo draudžiama žiniasklaidoje, kine, knygose ir reklamose minėti tai, ką valdžia laiko „gėjų propaganda“, ir uždraudžiama „pedofilijos ir lyties keitimo propaganda“, taip pat skubiai priėmė Valstybės Dūma – žemieji parlamento rūmai. Dabar įstatymas bus perduotas prezidentui Vladimirui Putinui pasirašyti.

Rusijoje jau galioja įstatymas, draudžiantis nepilnamečiams skirtą „propagandą“ apie LGBTQ santykius. Naujuoju įstatymo projektu šis draudimas bus taikomas ir suaugusiesiems.

Už naujojo įstatymo pažeidimus bus skiriamos baudos, o jeigu įstatymą pažeis užsieniečiai, jie gali būti išsiųsti iš šalies.

Numatytos baudos siekia nuo 100 tūkst. iki 2 mln. rublių (nuo maždaug 1,58 tūkst. iki 31,6 tūkst. eurų). Užsieniečiai už tam tikrus pažeidimus prieš išsiuntimą iš Rusijos gali būti suimti 15 dienų.

Naujojo įstatymo pažeidimai nelaikomi baudžiamąja veika, nes baudžiamasis kodeksas pagal Rusijos teisę gali būti keičiamas tik priimant atskirą įstatymą. Visgi kai kurie įstatymų leidėjai jau pareiškė pritariantys tokiai priemonei.

Rusija 2020 metais nedviprasmiškai uždraudė tos pačios lyties asmenų santuokas, priėmusi Konstitucijos pataisas, kuriose, be kita ko, santuoka buvo apibrėžta kaip vyro ir moters sąjunga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.