Vokietijos kancleris O. Scholzas teigiamai įvertino pirmuosius valdančiosios koalicijos metus

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas teigiamai įvertino pirmuosius trijų partijų valdančiosios koalicijos metus, kuriuos temdė karas Ukrainoje.

Olafas Scholzas.<br>IMAGO/Bildgehege/Scanpix nuotr.
Olafas Scholzas.<br>IMAGO/Bildgehege/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2022, 1:43 PM

„Žinoma, šie metai visų pirma buvo pažymėti žiauraus Rusijos karo su Ukraina“, – šeštadienį sakė jis savaitinėje vaizdo žinutėje. „Kiekvieną dieną matome sunaikinimą. Kiekvieną dieną matome, kiek žmonių tapo Rusijos bombų aukomis. Todėl teisinga, kad remiame Ukrainą finansiškai, humanitariniais sumetimais ir taip pat ginklais“, – sakė kancleris.

Tuo pačiu metu valdančioji koalicija, kurią sudaro O. Scholzo centro kairiųjų Socialdemokratų partija (SPD), Žalieji ir verslui palanki Laisvųjų demokratų partija (FDP), vykdė savo užduotį „stiprinti sanglaudą“, sakė O. Scholzas. Tai apima didesnį minimalų atlyginimą, didesnes vaiko išmokas ir padidintas pašalpas būstui.

Koalicija taip pat pasiryžusi sutelkti dėmesį į klimato tikslus ir priėmė virtinę įstatymų, skatinančių atsinaujinančią energiją, sakė jis.

O. Scholzas pridūrė, kad siekiant sušvelninti karo padarinius dujų tiekimui, pakrantėje buvo pastatyti suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalai, užpildytos dujų saugyklos. Vyriausybė taip pat skyrė beveik 100 mlrd. eurų pagalbos paketams. „Taip pat sutelkėme 200 mlrd. eurų, kad šiemet, kitais ir dar kitais metais elektros, dujų ir centralizuoto šilumos tiekimo kainos neperžengtų ribų“.

Apskritai tai „geras pagrindas“ ateičiai, sakė O. Scholzas, kanclerio priesaiką davęs 2021 m. gruodžio 8 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.