E. Macronas: ginklų perdavimas Ukrainai nesilpnina Prancūzijos gynybinių pajėgumų

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas atmetė kritiką, kad dėl Ukrainai perduodamų ginklų jo šalis pati pritrūks ginkluotės. Taip kalbėti yra „neteisinga ir pavojinga“, pareiškė jis laikraščiui „Le Parisien“.

Emmanuelis Macronas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Emmanuelis Macronas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2022, 1:41 PM

„Būdamas vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas, galiu jus patikinti, kad, kai mes ką nors perduodame, tai darome išsaugodami visus savo gynybinius pajėgumus, reikalingus mūsų žemei, mūsų kritinei infrastruktūrai ir mūsų piliečiams“, – pabrėžė E. Macronas.

Prancūzų dešinioji nacionalistė Marine Le Pen prieš tai kalbėdama su stotimi „Cnews“ kritikavo, kad Prancūzija negali savo pačios saugumo sąskaita perduoti ginklų Ukrainai, kad ši galėtų gintis nuo Rusijos.

Visko, kas siunčiama į Ukraina, trūkstą Prancūzijai – arba kariuomenei, arba kitoms tiekimo sutartims. Ji teigė mananti, kad Paryžius neturėtų perduoti Kyjivui daugiau „Caesar“ haubicų.

E. Macronas apkaltino M Le Pen palaikant „kapituliacijos diskursą“, nes ji esanti Rusijos valdžios draugė.

„Jei nebūtume perdavę „Caesar“ haubicų, ukrainiečiai būtų praradę teritorijos, – sakė E. Macronas. – Noriu, jog mūsų bendrapiliečiai žinotų, kad pinigus, kuriuos išleidžiame, išleidžiame savo vertybių ir savo laisvės gynimui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.