Europos Komisija mėgina pažaboti nelegalią migraciją per Vakarų Balkanus

Europos Komisija pirmadienį paskelbė veiksmų planą, kuriame išsamiai išdėstyta, kaip ji planuoja pažaboti nelegalią migraciją į Europos Sąjungą (ES) per Vakarų Balkanus.

Migrantai Serbijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Migrantai Serbijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2022, 2:27 PM

Europos Komisija (EK) nori sustiprinti sienų valdymą regione, tęsti darbą siekdama suderinti vizų politiką ir remti prieglobsčio prašytojų registraciją, sakė EK pirmininko pavaduotojas Margaritis Schinas.

ES sienų apsaugos agentūros „Frontex“ duomenimis, spalio mėnesį Vakarų Balkanuose užregistruota daugiau nei 22 tūkst. mėginimų neteisėtai kirsti sieną – 159 proc. daugiau nei 2021 metais. Iš viso per pirmuosius dešimt 2022 m. mėnesių fiksuota daugiau nei 280 tūkst. nelegalaus atvykimo į ES atvejų, teigia „Frontex“, o Vakarų Balkanų maršrutu jų būtą daugiau nei 120 tūkstančių.

Dauguma asmenų, mėginančių patekti į ES, buvo iš Sirijos, Afganistano ir Turkijos, pranešė „Frontex“. Pasak ES vidaus reikalų komisarės Ylvos Johansson, dauguma žmonių, atvykusių į bloką be vizų, buvo iš Serbijos.

Visos Vakarų Balkanų šalys „turi didelių spragų derinant vizų politiką su ES“, pridūrė Y. Johansson. Komisarė sakė, kad Serbija nutraukė bevizio režimo susitarimus su Burundžiu bei Tunisu ir tą patį pažadėjo padaryti su Indija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.