Nepaisydami Pekino perspėjimų, Australijos parlamentarai atskrido į Taivaną

Nepaisydama Pekino perspėjimų, į Taivaną atskrido grupė Australijos įstatymų leidėjų, tai antradienį patvirtino Taipėjaus užsienio reikalų ministerija.

Nepaisydama Pekino perspėjimų, į Taivaną atskrido grupė Australijos įstatymų leidėjų, tai antradienį patvirtino Taipėjaus užsienio reikalų ministerija.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Nepaisydama Pekino perspėjimų, į Taivaną atskrido grupė Australijos įstatymų leidėjų, tai antradienį patvirtino Taipėjaus užsienio reikalų ministerija.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2022, 9:35 AM, atnaujinta Dec 6, 2022, 9:36 AM

„Šiuo metu Taivane lankosi grupė dviejų partijų parlamento narių iš Australijos. Jie jau čia“, – žurnalistams sakė ministerijos atstovė Joanne Ou. Delegacija „aptars daugelį abipusio intereso klausimų“, sakė ji, bet daugiau detalių nepateikė.

„Mes vertiname tai, kad Australijos parlamentas labai draugiškas Taivanui“, – sakė J. Ou, pavadinusi Taipėjaus santykius su Kanbera „tvirtais, įvairiapusiškais ir abipusiai naudingais“.

Australijos parlamentarų vizitas truks penkias dienas ir greičiausiai užtrauks Kinijos pyktį. Kinijos užsienio reikalų ministerija pirmadienį pareiškė nepritarimą kelionei ir paragino Australiją laikytis „vienos Kinijos principo“ ir „liautis siuntus klaidingą signalą „Taivano nepriklausomybės“ jėgoms“.

Pekinas tvirtina, kad Taivanas yra jo teritorijos dalis, ir grasina atsiimti savarankiškai valdomą demokratišką salą net jėga, jei to reikės. Valdant prezidentui Xi Jinpingui Kinijos pozicija Taivano atžvilgiu tapo dar karingesnė.

Anksčiau laikraštis „Weekend Australian“ teigė, kad įstatymų leidėjai turi susitikti su Taivano prezidente Tsai Ing-wen, užsienio reikalų ministru Josephu Wu ir kitais aukštais pareigūnais. Apie kelionės planus iš anksto nebuvo skelbiama, siekiant užkirsti kelią prieš šį vizitą nukreiptam Kinija lobizmui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.