Ispanija ieško keleivių, pabėgusių po avarinio lėktuvo nusileidimo

Ispanijos policija ieško 14 keleivių, kurie pabėgo po to, kai jų lėktuvas trečiadienį avariniu būdu nusileido Barselonos oro uoste po medicininio incidento, kuris, pasak pareigūnų, buvo inscenizuotas.

Policija Ispanijoje.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Policija Ispanijoje.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2022, 10:11 PM

Bėgliai priklausė 28 asmenų grupei, kuri paliko „Pegasus Airlines“ lėktuvą, skridusį iš Kasablankos į Stambulą po to, kai šis prieš aušrą avariniu būdu nusileido Barselonos El Prato oro uoste.

Tai buvo jau antras toks incidentas per kiek daugiau nei metus, susijęs su skrydžiu iš Maroko į Turkiją, kurio metu keleivis apsimeta prastai besijaučiąs, kad priverstų lėktuvą avariniu būdu nusileisti Ispanijoje, ir dešimtys žmonių galėtų pabėgti iš orlaivio.

Pasak šaltinio Katalonijos centrinės vyriausybės delegacijoje, incidentas prasidėjo 4 val. 30 min. vietos (5 val. 30 min. Lietuvos) laiku, kai lėktuvas paprašė avarinio nusileidimo, nes „neva vienai keleivei nubėgo vandenys“.

Kai lėktuvas nusileido, jį pasitiko greitosios pagalbos automobilis ir trys policijos patruliai, tačiau „jiems išlaipinant nėščią moterį, 28 žmonių grupė paliko lėktuvą ir bandė pabėgti“, sakė šaltinis.

Policijai pavyko sulaikyti 14 iš jų, taip pat ir nėščiąją, tačiau penki žmonės buvo grąžinti į lėktuvą jų pačių prašymu, kai oro linijų darbuotojai sutiko juos priimti atgal.

„Moteris buvo nuvežta į „Sant Joan de Deu“ ligoninę apžiūrai, tačiau gimdymo požymių nenustatyta, todėl ji buvo išleista ir areštuota už viešosios tvarkos trikdymą teigiant, kad jai prasidėjo gimdymas“, – sakė šaltinis.

Policija ieško 14 asmenų, kuriems pavyko pabėgti, kol pareigūnai tvarko kitų būsimų aštuonių migrantų dokumentus, kad užtikrintų jų grįžimą į Maroką.

2021 metų lapkričio 5 dieną kitas lėktuvas, skridęs iš Kasablankos į Stambulą, buvo priverstas avariniu būdu leistis Maljorkoje, kai vienam iš keleivių pasidarė bloga.

Keleiviui su palydovu išlipus iš lėktuvo, dar 21 žmogus pabėgo.

Keleivis, kurį, kaip buvo manoma, ištiko diabetinė koma, buvo nuvežtas į ligoninę, bet nustatyta, kad jis sveikas, todėl buvo suimtas, o jo bendrakeleivis pabėgo.

Iš viso policija tąsyk suėmė 12 žmonių, įskaitant keleivį, sukėlusį neramumus lėktuve, o kitiems 12 pavyko pabėgti, todėl buvo paskelbta paieška.

Manoma, kad visi, išskyrus vieną, buvo marokiečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.