Klimato aktyvistai dviejuose Vokietijos oro uostuose blokavo kilimo ir tūpimo takus

Klimato aktyvistai ketvirtadienį ryte prisiklijavo prie lėktuvų kilimo ir tūpimo tako Miuncheno oro uoste, be to, sugebėjo įsiveržti ant kilimo ir tūpimo tako Berlyno Brandenburgo oro uoste, pranešė pareigūnai.

​Klimato aktyvistai ketvirtadienį ryte prisiklijavo prie lėktuvų kilimo ir tūpimo tako Miuncheno oro uoste, be to, sugebėjo įsiveržti ant kilimo ir tūpimo tako Berlyno Brandenburgo oro uoste, pranešė pareigūnai.<br>„Twitter“ nuotr.
​Klimato aktyvistai ketvirtadienį ryte prisiklijavo prie lėktuvų kilimo ir tūpimo tako Miuncheno oro uoste, be to, sugebėjo įsiveržti ant kilimo ir tūpimo tako Berlyno Brandenburgo oro uoste, pranešė pareigūnai.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2022, 2:57 PM

Miunchene keturi protestuotojai maždaug 45 minutes buvo prisiklijavę prie oro uosto šiaurinio tako, kol galiausiai buvo areštuoti, sakė oro uosto atstovas.

„Sugebėjome aptarnauti atskrendančius ir išskrendančius lėktuvus naudodamiesi pietiniu taku... Tai nulėmė nedidelius vėlavimus, bet jokie skrydžiai nebuvo atšaukti“, – sakė atstovas.

Areštavus aktyvistus oro uosto darbas sugrįžo į normalias vėžes, pridūrė atstovas.

Berlyno Brandenburgo oro uosto atstovas sakė, kad „keli žmonės“ pateko ant kilimo ir tūpimo tako, bet skrydžiai nebuvo paveikti.

Organizacija „The Last Generation“ pareiškime nurodė, kad šiomis akcijomis protestavo prieš „vyriausybės subsidijuojamą“ sektorių, „labai prisidedantį prie klimato katastrofos“.

„Nebegalime tyliai stovėti šalia, kai saujelė turtingųjų stumia pasaulį į bedugnę... ir niokoja mūsų bendrą pragyvenimo šaltinį“, – sakė atstovė Aimee van Baalen.

„The Last Generation“ pastaraisiais mėnesiais Vokietijoje įvykdė virtinę dėmesį patraukusių akcijų ir sulaukė politikų kritikos.

Spalį organizacijos nariai bulvių koše ištepė Claude'o Monet paveikslą Potsdame ir prisiklijavo prie dinozauro skeleto, esančio Berlyno gamtos istorijos muziejuje.

Lapkritį dėl grupės protesto buvo kuriam laikui sustabdytas eismas Berlyno Brandenburgo oro uoste.

Praėjusį mėnesį organizacijos aktyvistai taip pat sulaukė prieštaringų vertinimų, kai protestuodami Berlyno gatvėse galimai neleido greitosios pagalbos darbuotojams patekti į avarijos vietą.

Vokietija yra perspėjusi klimato aktyvistus nepažeisti įstatymų, o kancleris Olafas Scholzas minimas protesto akcijas pavadino nevykusiomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.