A. Duda: Lenkija remia laisvą, nepriklausomą Baltarusiją

Prezidentas Andrzejus Duda pareiškė, kad Lenkija nori turėti sieną su laisva ir nepriklausoma Baltarusija, o ne su okupuota teritorija.

Andrzejus Duda.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Andrzejus Duda.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2022, 10:14 AM

„Mes norime ribotis su laisva, suverenia ir nepriklausoma Baltarusija, kurios visuomenė, broliška tauta, pati gali nuspręsti“, – sakė A. Duda, ketvirtadienį Belvederio rūmuose Varšuvoje susitikęs su Baltarusijos opozicijos lydere Sviatlana Cichanouskaja ir Baltarusijos opozicijos atstovais.

S. Cichanouskaja, Aliaksandro Lukašenkos varžovė per pastaruosius prezidento rinkimus, buvo priversta emigruoti, kai A. Lukašenka paskelbė laimėjęs balsavimą, kurio rezultatus Vakarai ir Baltarusijos opozicija laiko suklastotais.

„Mes nenorime ribotis su okupuota teritorija, kurioje yra Rusijos kariuomenė, kovojanti su laisva ir nepriklausoma visuomene“, – sakė prezidentas. A. Duda taip pat pareiškė, kad Lenkija rėmė Baltarusijos opoziciją ir toliau tai darys, nes „Lenkijos žmonės tvirtai įsitikinę, jog baltarusių, norinčių turėti laisvą ir suverenią šalį, kova bus sėkminga“.

Jis patikino, kad iš savo šalies pabėgę baltarusiai yra laukiami Lenkijoje, ir sakė norįs, kad jie laikytų šalį kitais savo namais.

Turėdamas galvoje karą Ukrainoje A. Duda sakė pasistengsiąs pasakyti pasauliui, jog baltarusiai nėra rusai ir niekada nepritars Rusijos okupacijai ir dominavimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.