Korupcijos skandalas Europos Parlamente: duotas leidimas suimti keturis įtariamuosius

Belgijoje atliekant tyrimą dėl įtariamos korupcijos Europos Parlamente, kaltinimai pareikšti keturiems įtariamiesiems ir jie areštuoti, sekmadienį pranešė prokurorai.

 Graikų europarlamentarė Eva Kaili.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Graikų europarlamentarė Eva Kaili.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2022, 10:25 AM, atnaujinta Dec 11, 2022, 4:56 PM

Tyrimas meta šešėlį ir ant Pasaulio futbolo čempionato šeimininko Kataro.

Federalinė prokuratūra nenurodė šių keturių kaltinamųjų pavardžių, tačiau teisminis šaltinis naujienų agentūrai AFP sakė, kad tarp jų yra Graikijos europarlamentarė socialistė ir EP pirmininkės pavaduotoja Eva Kaili.

Vėlų šeštadienį buvo atlikta krata dar vieno europarlamentaro namuose, pranešė prokuratūra.

„Briuselio tyrimo teisėjas, vadovaujantis tyrimui, suėmė keturis asmenis“, – sakoma Belgijos federalinės prokuratūros pranešime.

„Jie kaltinami dalyvavimu nusikalstamoje organizacijoje, pinigų plovimu ir korupcija. Du asmenis tyrimą atliekantis teisėjas paleido į laisvę“, – priduriama jame.

E. Kaili buvo viena iš šešių įtariamųjų, penktadienį suimtų Briuselyje, tiriant įtarimus, kad su pasaulio futbolo čempionato šeimininku Kataru susiję asmenys mokėjo kyšius siekdami daryti įtaką Europos Sąjungos politinėms diskusijoms.

Suėmimai buvo įvykdyti po reidų Briuselyje, kurių metu, prokurorų teigimu, rasta 600 tūkst. eurų grynaisiais. Policija taip pat konfiskavo kompiuterius ir mobiliuosius telefonus.

E. Kaili neteko Briuselyje ir Strasbūre posėdžiaujančios EP vicepirmininkės pareigų, tačiau ji tebėra EP narė ir įprastomis aplinkybėmis turėtų imunitetą nuo baudžiamojo persekiojimo.

Visgi išimtis taikoma tais atvejais, kai įtariamasis pagaunamas nusikaltimo vietoje.

Pasak teismo šaltinio, Belgijos policija sulaikė E. Kaili su „banknotų pilnais krepšiais“, todėl ji buvo pristatyta teisėjui kaip pagauta flagrante delicto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?