Į Rusiją grįžęs ginklų prekeivis V. Butas stoja į ultranacionalistinę Liberalų demokratų partiją

Per naujausius Rusijos ir JAV kalinių mainus Maskvai grąžintas ginklų prekeivis Viktoras Butas įstojo į Kremliui ištikimą ultranacionalistinę Liberalų demokratų partiją (LDPR), pirmadienį pranešė jos pirmininkas Leonidas Sluckis.

V.Butas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V.Butas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2022, 1:18 PM, atnaujinta Dec 12, 2022, 1:21 PM

„Telegram“ paskelbtame vaizdo įraše L. Sluckis dėkojo V. Butui ir sveikino jį įstojus į „geriausią politinę partiją šiandieninėje Rusijoje“.

Kraštutinių dešiniųjų pažiūrų politiko Vladimiro Žirinovskio įkurta LDPR laikosi ultranacionalistinės ideologijos, pagal kurią reikalauja, kad Rusija savo kontrolėn „susigrąžintų“ visas buvusias Sovietų Sąjungos šalis.

„Mirties pirkliu“ pramintas V. Butas laisvę atgavo praėjusią savaitę, po beveik 14 metų JAV kalėjimų sistemoje. Jis buvo iškeistas į Rusijoje laikytą amerikiečių krepšininkę Brittney Griner, kuri buvo nuteista už nedidelio kiekio narkotinių medžiagų laikymą.

Vienuose pirmųjų duotų komentarų po grįžimo į Maskvą V. Butas jau kalbėjo laikydamasis oficialios Kremliaus linijos ir pareiškė, kad esą JAV siekia visiško Rusijos žlugimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.