Ukrainos ambasada Graikijoje gavo kruviną paketą

Pirmadienio rytą Ukrainos ambasada Graikijoje gavo kruviną paketą, pranešė portalas „RBC-Ukraina“, remdamasis Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovu spaudai Olegu Nikolenka.

Ukrainos ambasada Graikijoje gavo kruviną paketą.<br>APF/Scanpix asociatyvi nuotr.
Ukrainos ambasada Graikijoje gavo kruviną paketą.<br>APF/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2022, 12:14 PM

„Ryte Ukrainos ambasada Graikijoje gavo kruviną paketą. Siuntėjo adresas toks pat kaip ir ant kitų vokų, kurie anksčiau buvo pristatyti į Ukrainos ambasadas ir konsulatus – „Tesla“ automobilių salonas Vokietijos Zindelfingeno mieste. Graikijos policija pradėjo tyrimą“, – rašė jis.

Ukrainos URM taip pat tikisi spartesnio tyrimo iš Vokietijos teisėsaugos institucijų.

Iš viso iki šiol žinomi 33 grasinimų atvejai 17 šalių: 1 bandymas įvykdyti teroro aktą, 2 grasinimai susprogdinti bombą, 1 vandalizmo atvejis, 1 rašytinis grasinimas ir 28 kruvini paketai.

„RBC“ primena, kad lapkričio 30 dieną Ukrainos ambasada Madride gavo voką, kuris sprogo apsaugos darbuotojo rankose. Ispanijoje iš viso rasti šeši vokai su sprogmenimis.

Po to įvairios Ukrainos atstovybės užsienyje pradėjo gauti laiškus su konkrečiais grasinimais arba laiškus su gyvūnų dalimis, pavyzdžiui, karvių ir kiaulių akimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.