Premjerė: Danija jau 2045 metais taps neutrali klimatui

Danija, pasak premjerės Mettės Frederiksen, sieks iki 2045-ųjų – penkeriais metais anksčiau nei iki šiol planuota – tapti neutrali klimatui. Be to, užsibrėžtas naujas tikslas – šalis savo CO2 emisijas iki 2050 metų mėgins sumažinti 110 proc., lyginant su 1990-aisiais.

Danijos premjerė Mette Frederiksen.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Danijos premjerė Mette Frederiksen.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2022, 5:05 PM

Tai M. Frederiksen pareiškė trečiadienį spaudos konferencijoje, kurioje išdėstė pagrindinius savo būsimos trijų partijų koalicinės vyriausybės programos punktus.

Ketinama įvesti CO2 mokestį žemės ūkiui, taip pat skrydžiams lėktuvu.

„Dabar esame labiau ambicingi nei buvome prieš tai“, – sakė premjerė spaudos konferencijoje, kurioje dalyvavo ir abiejų būsimų koalicijos partnerių vadovai Jakobas Ellemannas-Jensenas iš „Venstre“ partijos ir Larsas Løkkė Rasmussenas iš Nuosaikiųjų partijos.

Be kita ko, M. Frederiksen paskelbė, kad nuo 2024 metų Atgailos ir maldos diena nebebus laisvadienis. Lėšos, kurios dėl to papildys valstybės biudžetą, bus naudojamos didesnių karinių išlaidų finansavimui. Jau 2030 metais norima pasiekti NATO tikslą skirti gynybai 2 proc. BVP.

M. Frederiksen antradienio vakarą paskelbė, kad naująją vyriausybę sudarys jos socialdemokratai, liberalų partija „Venstre“ ir nuosaikieji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.