Žiniasklaida: atleistos EP vicepirmininkės partneris pateikė prisipažinimą

Europos Parlamentą (EP) drebinančiame korupcijos skandale vienas įtariamųjų, anot žiniasklaidos, pateikė prisipažinimą. Atleistos EP vicepirmininkės Evos Kaili partneris Francescas Giorgis prisipažino buvęs dalis organizacijos, kuria naudojosi Kataras ir Marokas, kad kištųsi į Europos reikalus, ketvirtadienį rašo laikraščiai „Le Soir“ ir „La Repubblica“, remdamiesi tyrimo dokumentais.

Eva Kaili ir jos partneris Francescas Giorgis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Eva Kaili ir jos partneris Francescas Giorgis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2022, 2:13 PM

Belgijos teisėsauga vykdo tyrimą dėl spėjamos korupcijos, pinigų plovimo ir įtakos darymo iš užsienio Europos Parlamento aplinkai. Nuo šeštadienio buvo sulaikyti šeši įtariamieji, du jų jau paleisti.

E. Kaili partneris, dirbę padėjėju vieno italų europarlamentaro biure, anot pranešimų, apkaltino buvusį EP deputatą Pierą Antinio Panzerį iš Italijos buvus organizacijos galva. Abu jie lieka sulaikyti.

F. Giorgis teigė, kad jo uždavinys buvo valdyti grynuosius pinigus. Anot jo, du parlamentarai yra gavę pinigų iš P. A. Panzerio. Šio advokatas tikina tokios informacijos neturįs.

„Le Soir“ ir „La Repubblica“ taip pat rašo, kad tyrimas nukreiptas ne tik prieš Katarą, bet ir prieš Maroką, kuris esą taip pat mėgino daryti įtaką europarlamentarams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.