Nuskendus Tailando karinio laivyno laivui dingo 31 jūreivis

Prie pietrytinės Tailando pakrantės pirmadienį nuskendus šalies karinių jūrų pajėgų laivui dingo mažiausiai 31 jūreivis, pranešė karinio laivyno atstovas spaudai.

​Prie pietrytinės Tailando pakrantės pirmadienį nuskendus šalies karinių jūrų pajėgų laivui dingo mažiausiai 31 jūreivis, pranešė karinio laivyno atstovas spaudai.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Prie pietrytinės Tailando pakrantės pirmadienį nuskendus šalies karinių jūrų pajėgų laivui dingo mažiausiai 31 jūreivis, pranešė karinio laivyno atstovas spaudai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2022, 9:38 AM

Laivas „HTMS Sukhothai“ patruliavo Tailando įlankoje, maždaug už 20 jūrmylių nuo Bang Sapano prieplaukos pietinėje Pračuap Kiri Kano provincijos dalyje, kai vėlyvą sekmadienio vakarą jį užliejo didelės bangos.

Gelbėjimo misija buvo pradėta po to, kai buvo pažeista laivo elektroninė sistema. Karinio jūrų laivyno paskelbtose nuotraukose matyti, kad laivas buvo smarkiai pasviręs į vieną pusę.

„Vis dar ieškome 31 dingusiojo“, – sakė karinio jūrų laivyno atstovas admirolas Pogkrongas Montradpalinas. Jis pridūrė, kad laivas netrukus po vidurnakčio nuskendo.

„Laivo operacinės sistemos nustojo veikti, todėl laivas tapo nevaldomas“, – sakė jis ankstų pirmadienio rytą.

Pareiškime sakoma, kad 75 iš 106 laive buvusių įgulos narių buvo ištraukti iš vandens per gelbėjimo operaciją, kurioje dalyvavo du sraigtasparniai „Seahawk“, dvi fregatos ir vienas laivas amfibija.

Pareiškime priduriama, kad 7 valandą ryto (2 val. Lietuvos laiku) prasidėjusi paieškos ir gelbėjimo operacija tebevyksta.

Apie 11 karinio jūrų laivyno įgulos narių gydomi Bang Sapano ligoninėje, o dar 40 karių buvo apgyvendinti laikinose prieglaudose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.