Pakistano Talibanas prisiėmė atsakomybę už policininko gyvybę nusinešusį išpuolį sostinėje

Pakistano Talibanas prisiėmė atsakomybę už mirtininko išpuolį šalies sostinėje, kai žuvo mažiausiai vienas policijos pareigūnas.

Saugumo darbuotojai tiria mirtininko išpuolio Pakistano sostinėje Islamabade vietą 2022 m. gruodžio 23 d.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Saugumo darbuotojai tiria mirtininko išpuolio Pakistano sostinėje Islamabade vietą 2022 m. gruodžio 23 d.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2022, 1:35 PM

Penktadienio sprogdinimas yra pirmas tokio pobūdžio išpuolis mieste per daugelį metų.

Islamabadas iki šiol iš esmės išvengdavo tokių atakų, kokios buvo vykdomos Pakistano didmiesčiuose Lahore ir Karačyje, taip pat pasienio teritorijose prie Afganistano.

Vyresnysis policijos pareigūnas Sohailas Zafaras Chattha sakė, kad pareigūnai sekė įtartiną taksi automobilį, kuriuo važiavo vairuotojas ir keleivė, o vėliau vairuotojas susprogdino automobilyje buvusį sprogstamąjį užtaisą.

„Jie buvo sustabdyti, ilgaplaukio vyro buvo paprašyta išlipti. Jis išlipo, bet greitai įsėdo atgal ir paspaudė mygtuką, susprogdindamas automobilį“, – įvykio vietoje naujienų agentūrai AFP sakė S. Z. Chattha.

Jis sakė, kad keleivės likimas nėra aiškus, tačiau patvirtino, kad žuvo policininkas, o dar šeši žmonės, įskaitant keturis pareigūnus, buvo sužeisti.

Vėliau atsakomybę už sprogimą prisiėmė Pakistano grupuotė „Tehrik-e-Taliban Pakistan“ (TTP). Pasak jos, šis išpuolis „prieš islamo priešus“ buvo kerštas už neseniai įvykdytą aukšto rango nario nužudymą.

Pakistano Talibanas yra atskira nuo Afganistano Talibano grupuotė, bet laikosi panašios griežtos islamistinės ideologijos.

Lapkričio mėnesį Pakistano Talibanas nutraukė paliaubas su vyriausybe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.