Per gaisrą Čilės kurortiniame miestelyje žuvo du žmonės, apgadinta 400 namų

Čilės pajūrio kurorte Vinja del Mare ketvirtadienį kilus gaisrui, žuvo mažiausiai du žmonės ir buvo apgadinta arba sunaikinta apie 400 namų.

​Čilės pajūrio kurorte Vinja del Mare ketvirtadienį kilus gaisrui, žuvo mažiausiai du žmonės ir buvo apgadinta arba sunaikinta apie 400 namų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Čilės pajūrio kurorte Vinja del Mare ketvirtadienį kilus gaisrui, žuvo mažiausiai du žmonės ir buvo apgadinta arba sunaikinta apie 400 namų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2022, 10:52 AM

Stipraus vėjo gūsių kurstomos liepsnos per kelias valandas tarpekliais ir kalvomis išplito iš viršutinių miesto rajonų žemyn iki labiausiai apgyvendintų vietų. Vinja del Maras yra maždaug už 120 km į šiaurės vakarus nuo sostinės Santjago.

Gaisras, kuris jau išdegino apie 110 hektarų, „sparčiai plinta“, pranešė Nacionalinis nepaprastųjų situacijų biuras (ONEMI).

Buvo įsakyta evakuoti kelis rajonus ir vieną neoficialią gyvenvietę.

Prezidento Gabrielio Borico administracija, atsižvelgdama į gaisro nuožmumą, Valparaiso regione paskelbė nepaprastąją padėtį.

Gaisrą kurstė vėjo gūsiai, kurių greitis buvo 40–50 kilometrų per valandą. Tai apsunkino ugniagesių ir miškininkų darbą.

Su gaisru kovoja 400 ugniagesių ir 150 miškininkų, taip pat keli Santjago padaliniai.

Miesto ugniagesių vadas Patricio Brito patvirtino, kad žuvo du žmonės, ir patikslino apgadintų namų skaičių – sakė, kad jis padidėjo nuo 200 iki 400.

„Gaisras kilo vietovėje, vadinamoje „Nueva Esperanza 2000“, – sakė Vinja del Maro merė Macarena Ripamonti. Ji pridūrė, kad ugnis plinta į šiaurę. Kvinta Vergaros – didelio parko, kuriame kasmet vyksta tarptautinė dainų šventė – link.

Pasak Čilės nacionalinės miškų tarnybos CONAF direktoriaus Valparaiso mieste Luiso Correa, gaisrui suvaldyti priteiks mažiausiai poros dienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.