Vokietijos teismas pasiuntė į kalėjimą džihadistą, peiliu subadžiusį traukinio keleivius

Vyrą, kuris pernai Vokietijoje traukinyje peiliu užpuolė ir sužeidė keturis žmones, šalies teismas penktadienį pripažino kaltu dėl pasikėsinimo nužudyti ir kūno sužalojimo bei skyrė 14 metų įkalinimo bausmę.

Vokietijoje vyras nuteistas už išpuolį peiliu, per kurį buvo sužeisti 4 žmonės.<br>dpa/Scanpix nuotr.
Vokietijoje vyras nuteistas už išpuolį peiliu, per kurį buvo sužeisti 4 žmonės.<br>dpa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2022, 2:19 PM

28 metų Sirijoje užaugusį palestinietį, kuris pagal Vokietijos privatumo taisykles įvardijamas tik kaip Abdalrahmanas A., nuteisė Miuncheno teismas.

Vokietijos naujienų agentūra „dpa“ pranešė, kad prokurorai, teigę, jog išpuolis buvo įvykdytas islamo ekstremizmo motyvais, prašė skirti kalėjimo iki gyvos galvos bausmę.

Tuo metu kaltinamąjį ginantys advokatai teigė, kad jų klientas yra paranojiškas šizofrenikas, kuris negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, ir prašė jį išteisinti.

Visgi teismo teisėjai atmetė galimybę, kad išpuolio metu jis sirgo psichikos liga, pranešė „dpa“.

2021 metų lapkričio 6-osios išpuolis buvo įvykdytas greitajame traukinyje ICE, važiavusiame iš prie sienos su Austrija esančio Pasau į Hamburgą.

Iš pradžių valdžios institucijos pareiškė, kad vyras savo aukas užpuolė akivaizdžiai atsitiktinai ir rodė psichinės ligos požymių, tačiau iš karto nebuvo pastebėta jokių teroristinio motyvo požymių.

Vėliau prokurorai teigė, kad pas įtariamąjį rasta grupuotės „Islamo valstybė“ propagandinių vaizdo įrašų, o jo „Facebook“ paskyroje esanti medžiaga tik dar labiau sustiprino įtarimus dėl terorizmo.

Policija nurodė, kad įtariamasis į Vokietiją atvyko 2014 metais, o 2016-aisiais jam buvo suteiktas prieglobstis. Vyras gyveno Pasau mieste.

Po išpuolio traukinys sustojo Seubersdorfe, esančiame tarp Bavarijos miestų Rėgensburgo ir Niurnbergo, o tyrėjai teigė, kad įtariamasis buvo sulaikytas greitai ir be pasipriešinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.