Pareigūnas: Maskva verčia Armėniją jungtis prie Rusijos ir Baltarusijos sąjunginės valstybės

Armėnijos saugumo tarybos sekretorius Armenas Grigorianas interviu šalies visuomeniniam transliuotojui pareiškė, kad Maskva verčia Armėniją suteikti Azerbaidžanui koridorių ir jungtis prie Rusijos ir Baltarusijos sąjunginės valstybės, praneša portalas „apsny.ge“.

Moldovos ir Rusijos vėliavos.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Moldovos ir Rusijos vėliavos.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2022, 3:16 PM, atnaujinta Dec 27, 2022, 3:21 PM

Pasak pareigūno, Azerbaidžano įsiveržimas į suverenią Armėnijos teritoriją rugsėjo 13 d. ir Lačino koridoriaus, jungiančio Kalnų Karabachą su Armėnija, uždarymas atitinka Rusijos kursą daryti spaudimą Armėnijai, kuris yra krizės Armėnijos ir Rusijos santykiuose priežastis.

„Armėnija tam priešinasi“, – pabrėžė A. Grigorianas.

Vedėjo paklaustas, ar visa tai vyksta dėl koridoriaus, Armėnijos saugumo tarybos sekretorius atsakė: „Taip pat ir dėl to. Kitaip tariant, dėl eksteritorinio koridoriaus, kuris turi eiti per Armėnijos teritoriją“.

Jis taip pat pirmą kartą patvirtino, kad Rusija verčia Armėniją jungtis prie vadinamosios sąjunginės valstybės, kurią sudaro Rusija ir Baltarusija. Anot A. Grigoriano, Armėnija priešinasi šiam „strateginės sąjungininkės“ norui, todėl patiria karinį spaudimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.