Italija įvedė COVID-19 testus visiems atvykstantiems lėktuvais iš Kinijos

Lėktuvu iš Kinijos į Italiją atskrendantys svečiai, nusileidę oro uoste, privalo atlikti koronaviruso testą.

Lėktuvu iš Kinijos į Italiją atskrendantys svečiai, nusileidę oro uoste, privalo atlikti koronaviruso testą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lėktuvu iš Kinijos į Italiją atskrendantys svečiai, nusileidę oro uoste, privalo atlikti koronaviruso testą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2022, 1:56 PM

Valdžios institucijos ketvirtadienį įvedė testavimą Romos Fiumicino oro uoste. Užsikrėtę koronavirusu keliautojai turi būti izoliuoti.

Kaip ir griežtesnes priemones šią savaitę įvedusios JAV ir Japonija, taip ir Italija nusprendė griežtinti tvarką reaguodama į sušvelnintą Kinijos COVID-19 valdymo politiką ir staiga išaugusį susirgimų skaičių.

„Ši priemonė yra būtina siekiant užtikrinti, kad galimos viruso atmainos būtų stebimos ir nustatomos siekiant apsaugoti Italijos gyventojus“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Orazio Schillacis.

Gruodžio 26 dieną du lėktuvai iš Kinijos nusileido šiaurės Italijos Milano mieste. Vietos valdžios institucijų duomenimis, 97 iš 210 patikrintų keleivių koronaviruso testo rezultatai buvo teigiami.

Tranzitu vykstantiems keleiviams taip pat taikomas privalomas testavimas; jis atliekamas specialioje oro uosto zonoje iš karto po nusileidimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?