Kinija naujuoju užsienio reikalų ministru paskyrė griežtais pasisakymais garsėjantį diplomatą

Penktadienį Kinija naujuoju užsienio reikalų ministru paskyrė ambasadorių JAV Qin Gangą, pranešė valstybinė žiniasklaida. Šis aukščiausio lygio diplomatas garsėja griežtais pasisakymais prieš Vakarus.

Penktadienį Kinija naujuoju užsienio reikalų ministru paskyrė ambasadorių JAV Qin Gangą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Penktadienį Kinija naujuoju užsienio reikalų ministru paskyrė ambasadorių JAV Qin Gangą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2022, 5:56 PM

56 metų Qin Gangas pakeitė nuo 2013 m. Kinijos diplomatijos veidu buvusį Wang Yi.

Qin Gangas buvo vyriausiasis Pekino atstovas Vašingtone nuo praėjusių metų ir buvo atsakingas už tai, kad dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų santykiai pagerėtų. Iš šiaurės rytinio Tiandzino miesto kilęs diplomatas pelnė „vilko kario“ reputaciją – taip vadinami Kinijos diplomatai, įnirtingai reaguojantys į Vakarų valstybes, kurias laiko priešiškomis. 2020 m. jis sakė, kad Kinijos įvaizdis Vakaruose pablogėjo, nes europiečiai ir amerikiečiai, ypač žiniasklaida, niekada nepriėmė Kinijos politinės sistemos ar jos ekonominio iškilimo.

Kelerius metus Qin Gangas buvo Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai. Iki 2018 m., kai ėjo Užsienio reikalų ministerijos protokolo skyriaus viršininko pareigas, jis dažnai bendraudavo su prezidentu Xi Jinpingu. Nuo 2018 m. iki pernai jis buvo užsienio reikalų viceministras.

Anksčiau Qin Gangas yra išdėstęs Kinijos, kaip šalies, kuriai nėra ko mokytis iš Vakarų, viziją, ir vaizdavo ją kaip istorinių XIX amžiaus Opiumo karų auką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.