Pietų Korėja dėl išaugusių COVID-19 atvejų taikys apribojimus turistams iš Kinijos

Pietų Korėja penktadienį ėmėsi priemonių sumažinti keliautojų iš žemyninės Kinijos srautus, nustatydama vizų apribojimus, testavimo reikalavimus ir ribodama skydžius, Pekinui kovojant su smarkiai išaugusiu COVID-19 atvejų skaičiumi.

Pietų Korėja dėl išaugusių COVID-19 atvejų taikys apribojimus turistams iš Kinijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pietų Korėja dėl išaugusių COVID-19 atvejų taikys apribojimus turistams iš Kinijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-30 10:21

Seulas šį sprendimą priėmė po to, kai šalys, įskaitant Italiją, Japoniją, Indiją ir Jungtines Valstijas, pranešė apie savo priemones, kuriomis, anot jų, siekiama užkirsti kelią naujoms koronaviruso atmainoms iš Kinijos.

„Iki kitų metų vasario mėnesio iš Kinijos (į Pietų Korėją) atvykstantiems asmenims bus privaloma atlikti COVID-19 testą prieš ir po atvykimo“, – penktadienį teigė Seulo ministras pirmininkas Han Duck-soo.

Visi turistai, atvykstantys iš Kinijos, turės pateikti neigiamą PGR testą, atliktą per 48 valandas prieš įlipant į lėktuvą, skrendantį į Pietų Korėją, arba neigiamą antigeno testą, atliktą per 24 valandas iki išvykimo.

Han Duck-soo pridūrė, kad pirmąją atvykimo dieną į Pietų Korėją taip pat bus prašoma atlikti PGR testą.

Jis taip pat nurodė, kad Seulas „neišvengiamai stiprina kai kurias kovos su epidemija priemones, kad užkirstų kelią viruso plitimui mūsų šalyje dėl blogėjančios COVID-19 situacijos Kinijoje“.

Po to, kai Pekinas ėmėsi švelninti griežtą kontrolę, kuri smukdė šalies ekonomiką ir paskatino visoje šalyje vykusius protestus, Kinijos ligonines užplūdo didelis sergančiųjų skaičius.

Pastaruoju metu vis daugiau šalių taiko apribojimus turistams iš Kinijos po to, kai Pekino sprendimas nutraukti privalomą karantiną, atvykstant į šalį, paskatino daugelį kinų užsisakyti keliones į užsienį.

Nuo tada, kai 2020 metų kovo mėnesį Pekinas ėmėsi apribojimų, Kinijos piliečiai iš esmės buvo uždaryti savo šalyje.

Pranešama, kad Pietų Korėja taip pat apribos trumpalaikių vizų išdavimą Kinijos piliečiams, išskyrus valstybės pareigūnus, diplomatus ir asmenis, atvykstančius svarbiais humanitariniais ar verslo tikslais, iki kitų metų sausio pabaigos.

Han Duck-soo sakė, kad Seulas retina skrydžių iš Kinijos skaičių ir visi reisai iš šios šalies nuo šiol turės leistis tik pagrindiniame Pietų Korėjos Inčono tarptautiniame oro uoste.

Pietų Korėjai priklausanti pietinė Čedžu sala, turinti savo tarptautinį oro uostą ir atskirą vizų režimą, iki pandemijos buvo itin populiari turistų iš Kinijos kelionių kryptis.

Šią savaitę aukšto rango JAV sveikatos apsaugos pareigūnas pareiškė, kad Pekinas pasaulinėms duomenų bazėms pateikia labai ribotą informaciją apie Kinijoje paplitusias COVID-19 atmainas, o jos atliekami testavimai ir pranešimai apie naujus susirgimo atvejus sumažėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.