Lenkijos kariuomenė užsisakė 70 tūkst. automatų: siekia ginkluotąsias pajėgas padidinti iki mažiausiai 300 tūkst. karių

Lenkijos gynybos ministerija užsakė beveik 70 tūkst. lenkų gamybos automatų „Grot“ ir derasi dėl dar daugiau pirkimų, sakė gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas.

Automatai „Grot“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Automatai „Grot“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2023, 12:48 PM

„Tai geri, patikrinti šautuvai, – pirmadienį sakė M. Blaszczakas. – Šiuos šautuvus vertina Lenkijos kariuomenė, taip pat Ukrainos kariai“. „Tai svarbiausias išbandymas, kurį išlaikė šautuvas „Grot“, – pridūrė gynybos ministras.

„Mes siekiame savo tikslo padidinti Lenkijos ginkluotąsias pajėgas iki mažiausiai 300 tūkst. karių“, – sakė M. Blaszczakas, turėdamas galvoje Lenkijos planus padidinti savo kariuomenę. „Tad kalba eina ir apie tokį šautuvų skaičių. Bet tai dar ne viskas, nes mums reikia šautuvų ir rezervistams“, – sakė jis.

Šautuvus gaminančios Lenkijos ginklų grupės generalinis direktorius Sebastianas Chwalekas sakė, kad bendrovės sėkmė parduodant ginklus JAV ir Afrikos rinkose atskleidė „automatų „Grot“ potencialą“.

 

Lenkija jau sudarė sutartis įsigyti iš viso 100 tūkst. „Grot“ automatų. Pirmuosius „Grot“ automatus lenkų kariai gavo 2017 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.