Meksikos policijai ieškant kalėjimo bėglių, žuvo septyni žmonės

Šiaurės Meksikos Siudad Chuareso mieste pirmadienį per policijos operaciją, kurios metu buvo sulaikomi kaliniai, pabėgę po išpuolio įkalinimo įstaigoje, žuvo septyni žmonės, pranešė valdžios institucijos.

Sekmadienį Meksikos šiaurėje esančiame Siudad Chuareso mieste ginkluoti asmenys užpuolė kalėjimą, žuvo 14 žmonių, o 24 kaliniams pavyko pabėgti, pranešė Čihuahua valstijos prokuratūra.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Sekmadienį Meksikos šiaurėje esančiame Siudad Chuareso mieste ginkluoti asmenys užpuolė kalėjimą, žuvo 14 žmonių, o 24 kaliniams pavyko pabėgti, pranešė Čihuahua valstijos prokuratūra.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2023, 9:15 AM

Ginkluotiems vyrams sekmadienį auštant užpuolus pasienio miesto valstybinį kalėjimą, žuvo beveik 20 žmonių, o kaliniai, tarp kurių buvo ir gaujos vadas, pabėgo.

Čihuahua valstijos viešojo saugumo departamento pranešime teigiama, kad pirmadienį žuvo du valstijos prokuratūros agentai ir penki įtariami nusikaltėliai, o iš viso su išpuoliu susijusių aukų skaičius šoktelėjo iki 26.

Gynybos ministras Luisas Cresencio Sandovalis anksčiau žurnalistams sakė, kad per sekmadienio išpuolį kalėjime, dėl kurio kaltinami narkotikų prekeiviai, žuvo dešimt sargybinių, septyni kaliniai ir du užpuolikai.

Keturiolika kalinių ir sargybinis buvo sužeisti, o penki užpuolikai buvo suimti, teigė L. C. Sandovalis.

Tarp 25 pabėgusių asmenų buvo Ernesto Alfredo Pinonas, žinomas kaip „El Neto“, su Siudad Chuareso narkotikų karteliu susijusios gaujos vadas, sakė saugumo ministrė Rosa Icela Rodriguez.

Anot Čihuahua valstijos prokuratūros, 2010 metais E. A. Pinonas buvo nuteistas daugiau nei 200 metų laisvės atėmimo bausme už pagrobimą ir žmogžudystę.

Šarvuotais automobiliais važiavę užpuolikai išpuolį surengė, kai kalinių giminaičiai išsirikiavę laukė pasimatymų Naujųjų metų proga.

Siudad Chuareso mieste, esančiame kitapus sienos priešais El Pasą Teksaso valstijoje, daugelį metų vyksta smurtiniai saugumo pajėgų ir konkuruojančių narkotikų kartelių susirėmimai.

Pačiame kalėjime ne kartą vyko muštynės ir riaušės, įskaitant kruviną 2009 metų kovo incidentą, kai žuvo 20 žmonių.

Meksikos sulaikymo centrai nuolat būna perpildyti ir kenčia nuo smurto, pastaraisiais metais dar labiau paaštrėjusio dėl nusikalstamų grupuočių konfliktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.