Rusija kaltina Japoniją antirusišku kursu

Rusijos užsienio reikalų viceministras Andrejus Rudenka antradienį pareiškė, kad deryboms su Japonija dėl taikos sutarties trukdo tariamai „antirusiškas“ Tokijo kursas.

Japonijos vėliavos.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Japonijos vėliavos.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2023, 5:01 PM

Tai pranešė „Reuters“, remdamasi Rusijos valstybine naujienų agentūra TASS.

Rusija ir Japonija po Antrojo pasaulinio karo iki šiol nėra sudariusios oficialios dvišalės taikos sutarties. Jos iki šių dienų ginčijasi dėl Kurilų salų – abi šalys reiškia pretenzijas į šias teritorijas.

„Akivaizdu, kad diskusijos apie tokio dokumento pasirašymą neįmanomos su valstybe, kuri užima atvirai nedraugiškas pozicijas ir leidžia sau tiesiogiai grasinti mūsų šaliai“, – interviu TASS tvirtino A. Rudenka.

Jis pridūrė, kad esą nemato jokių ženklų, jog Tokijas atsitrauktų nuo šio savo tariamai „antirusiško“ kurso ir mėgintų „ištaisyti padėtį“.

Rusija praėjusių metų kovą vienašališkai pasitraukė iš atitinkamų derybų. Maskva apie sprendimą nebedalyvauti pokalbiuose paskelbė po to, kai Japonija įvedė jai sankcijas dėl invazijos į Ukrainą. Tokijas į tai reagavo aršiai ir tokį Rusijos žingsnį vadino nesąžiningu ir visiškai nepriimtinu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.