JAV įspėja nekeisti Jeruzalės šventųjų vietų statuso

Jungtinės Valstijos antradienį išreiškė susirūpinimą dėl kraštutinių dešiniųjų politiko iš naujosios Izraelio vyriausybės vizito į žydams ir musulmonams šventą Al Aksos mečetės kompleksą ir perspėjo nekeisti status quo.

Al Aksos mečetė.<br>AP/Scanpix nuotr.
Al Aksos mečetė.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2023, 8:40 AM

„Jungtinės Valstijos tvirtai pasisako... už status quo išsaugojimą šventųjų vietų Jeruzalėje atžvilgiu“, – sakė Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre.

„Bet kokie vienašališki veiksmai, keliantys pavojų status quo, yra nepriimtini“, – pridūrė ji.

Valstybės departamento atstovas spaudai Nedas Price'as atskirai pareiškė, kad Jungtinės Valstijos yra „labai susirūpinusios“ dėl Itamaro Ben-Gviro, kuris praeityje yra padaręs kurstytojiškų pareiškimų ir kuriam naujojoje Izraelio premjero Benjamino Netanyahu vyriausybėje buvo suteiktas svarbus saugumo postas, apsilankymo.

„Šis vizitas gali padidinti įtampą ir išprovokuoti smurtą“, – sakė N. Price'as apie įvykį, plačiai pasmerktą islamo pasaulyje.

N. Price'as nurodė, kad Jungtinės Valstijos „dėl šio vizito šiandien tiesiogiai kalbėjosi su [Izraelio] ministro pirmininko biuro atstovais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai