JAV: reikalavimas keliautojams iš Kinijos atlikti COVID-19 testus yra pagrįstas mokslu

JAV antradienį pareiškė, kad reikalavimas atlikti COVID-19 testus keliautojams iš Kinijos pagrįstas moksliniais duomenimis ir tuo, kad Pekinas nepakankamai skaidriai informuoja apie augantį susirgimų skaičių.

Koronavirusas Kinijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Kinijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-04 11:32

Kinija anksčiau antradienį pasmerkė kai kurių šalių priemones, taikomas keliautojams iš šios šalies, kaip nepriimtinas.

Šis Pekino pareiškimas paskelbtas likus porai dienų iki to, kai iš dvejų metų amžiaus ir vyresnių oro linijų keleivių, norinčių vykti į JAV, bus reikalaujama parodyti neigiamą koronaviruso testo rezultatą.

„Šis požiūris grindžiamas tik ir išimtinai moksliniais duomenimis“, – žurnalistams teigė Valstybės departamento atstovas spaudai Nedas Price'as, paklaustas apie Kinijos pareiškimą.

N. Price'as teigė, kad šios priemonės „pagrįstos dideliu susirūpinimu visuomenės sveikata“, nes „Kinijos Liaudies Respublikoje padaugėjo COVID-19 atvejų ir trūksta tinkamų ir skaidrių epidemiologinių ir viruso genomo sekos duomenų“.

Jis pakartojo, kad JAV yra pasirengusi pasidalinti savo turimomis COVID-19 vakcinomis su Kinija, kuri užsienyje itin reklamuoja savo sukurtus skiepus, bet jie, pasak tarptautinių sveikatos ekspertų, yra mažiau veiksmingi.

Kinijoje smarkiai padaugėjo naujų COVID-19 atvejų po to, kai Pekinas praėjusį mėnesį, be jokio įspėjimo ar pasiruošimo, staigiai panaikino ilgą laiką galiojusią „nulinio COVIDo“ politiką. Šalies ligoninės ir krematoriumai tapo perpildyti.

Taip pat gruodžio pabaigoje Kinija pranešė, kad atvykstantiems keliautojams nebereikės laikytis karantino, todėl daugelis kinų suskubo planuoti keliones į užsienį.

Nuo tada, kai 2020 metų kovo mėnesį Pekinas ėmėsi apribojimų, Kinijos piliečiai iš esmės buvo uždaryti savo šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.