Tragedija JAV Jutos valstijoje: namuose rasti 8 nušauti žmonės, įskaitant 5 vaikus

Vienuose namuose JAV Jutos valstijoje trečiadienį rasti aštuoni nuo šautinių žaizdų negyvi žmonės, įskaitant penkis vaikus, pranešė valdžios institucijos, nepateikusios daugiau informacijos ir nenurodžiusios galimo nužudymo motyvo.

Sausio 4 d., policijos juosta aptverta nusikaltimo vieta Enocho mieste, Jutos valstijoje, kur aštuoni šeimos nariai buvo rasti su šautinėmis žaizdomis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Sausio 4 d., policijos juosta aptverta nusikaltimo vieta Enocho mieste, Jutos valstijoje, kur aštuoni šeimos nariai buvo rasti su šautinėmis žaizdomis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2023, 4:08 PM

Aukos buvo rastos policijai atliekant gyvenamosios vietos gerovės patikrinimą, teigiama Enocho, nedidelio, maždaug 8 tūkst. gyventojų turinčio miestelio, esančio už 394 km į pietus nuo Solt Leik Sičio, pareigūnų pranešime.

Policija teigė nenustačiusi jokios grėsmės visuomenei.

Enocho miesto valdytojas Robas Dotsonas sakė, kad bendruomenę pribloškė žinia apie aštuonis kūnus ir kad mirusieji – visi vienos šeimos nariai – šiame pietiniame Jutos mieste buvo gerai žinomi.

„Daugelis iš mūsų kartu su jais tarnavo bažnyčioje, bendruomenėje ir su šiais asmenimis mokėsi mokykloje“, – trečiadienio vakarą vaizdo pareiškime sakė jis.

„Šiuo metu ši bendruomenė kenčia. Jie jaučia netektį, jie jaučia skausmą ir turi daug klausimų“, – pridūrė R. Dotsonas, pažymėdamas, kad pareigūnai planuoja paskelbti daugiau informacijos, kai jos bus gauta, o policijos tyrimas bus tęsiamas.

R. Dotsonas sakė, kad gerovės patikrinimai, pagrįsti skambučiais – panašiais į tą, kuris atvedė į namus, kuriuose buvo rasti kūnai, – į policijos departamentą, yra įprasti, kai asmenys nematomi ilgesnį laiką.

Penki šeimos vaikai mokėsi Airono apygardos mokyklose, sakoma tėvams išsiųstame laiške.

2021 metais Enochas, esantis Jutos kaimiškoje vietovėje prie 15-ojo greitkelio, į šiaurę nuo Sedar Sičio miesto ir maždaug 128 km į vakarus nuo Braiso kanjono nacionalinio parko, patyrė didelį potvynį, kuris padarė žalos šimtams namų.

Jutos valstijos gubernatorius Spenceris Coxas trečiadienio vakarą tviteryje pareiškė užuojautą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.