A. Lukašenka aplankė Rusijos karius, dislokuotus Baltarusijoje

Baltarusijos neteisėtas prezidentas Aleksandras Lukašenka aplankė savo šalyje dislokuotas jungtines Rusijos ir Baltarusijos pajėgas, pranešė oficialūs šaltiniai.

​Baltarusijos neteisėtas prezidentas Aleksandras Lukašenka aplankė savo šalyje dislokuotas jungtines Rusijos ir Baltarusijos pajėgas, pranešė oficialūs šaltiniai.<br>„Twitter“ nuotr.
​Baltarusijos neteisėtas prezidentas Aleksandras Lukašenka aplankė savo šalyje dislokuotas jungtines Rusijos ir Baltarusijos pajėgas, pranešė oficialūs šaltiniai.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2023, 2:36 PM

„Per vizitą Obuzo-Lesnovskio kariniame poligone Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad patirtis, įgyta sujungus karinius dalinius ir formuotes, turi didelę reikšmę Baltarusijai“, – penktadienį savo „Telegram“ kanale paskelbė Baltarusijos gynybos ministerija.

Pastaruoju metu vis dažniau spėliojama, kad Rusijos kariuomenės puolimas Ukrainoje vėl gali būti surengtas per Baltarusiją. Karinis poligonas yra netoli didelio Baranovičių miesto Baltarusijos vakaruose.

Jungtinės specialiosios pajėgos, įkurtos 2022 metų rudenį, oficialiai saugo Rusijos ir Baltarusijos sąjungos išorės sienas, ypač vakaruose, t. y. Baltarusijos teritorijoje.

Daliniui taip pat priklauso 9 000 Rusijos karių, nuolat dislokuotų Baltarusijos teritorijoje. Šis dalinys laikomas priešakiniu galimo naujo puolimo prieš Ukrainą atveju.

Baltarusijos gynybos ministerija pastarosiomis dienomis užfiksavo didesnių šarvuotų dalinių atvykimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.