JAV demokratai pagerbė Kapitolijaus šturmo prieš dvejus metus aukas

Praėjus dvejiems metams po Kapitolijaus šturmo, JAV demokratai pagerbė aukų atminimą. „Susirinkome čia, kad pagerbtume jūsų atminimą ir patvirtintume didelį dėkingumą už šimtų pareigūnų drąsą“, – penktadienį ant Kapitolijaus laiptų sostinėje Vašingtone sakė demokratų frakcijos Atstovų Rūmuose lyderis Hakeemas Jeffriesas. Prie Kongreso susirinko ir aukų artimieji.

Kapitolijaus aukų pagerbimas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Kapitolijaus aukų pagerbimas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2023, 7:47 PM

Respublikonų vadovybės nariai atminimo renginyje nedalyvavo. Partija dabar dėmesį sutelkusi į Atstovų Rūmų pirmininko rinkimus. Respublikonams niekaip nepavyksta išrinkti Kevino McCarthy‘io pirmininku.

Tuometinio prezidento Donaldo Trumpo šalininkai 2021 metų sausio 6 dieną šturmavo JAV Kapitolijų. Čia Kongresas buvo susirinkęs formaliai patvirtinti demokrato Joe Bideno pergalę prezidento rinkimuose.

D. Trumpas prieš tai kalboje kurstė savo šalininkus, sakydamas, kad pergalė iš jo buvo pavogta dėl masinio rinkimų rezultatų klastojimo. Per riaušes tada žuvo penki žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.