Naujoji Brazilijos pirmoji ponia: prezidento rūmuose – netvarka

Penktadienį įvykus pirmajam naujosios Brazilijos vyriausybės posėdžiui, naujoji pirmoji ponia taip pat ėmėsi darbo ir užsimojo spręsti, jos teigimu, didelius prezidento rūmų apgadinimus, nesandarumus ir dingusius meno kūrinius bei baldus.

​Penktadienį įvykus pirmajam naujosios Brazilijos vyriausybės posėdžiui, naujoji pirmoji ponia taip pat ėmėsi darbo ir užsimojo spręsti, jos teigimu, didelius prezidento rūmų apgadinimus, nesandarumus ir dingusius meno kūrinius bei baldus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Penktadienį įvykus pirmajam naujosios Brazilijos vyriausybės posėdžiui, naujoji pirmoji ponia taip pat ėmėsi darbo ir užsimojo spręsti, jos teigimu, didelius prezidento rūmų apgadinimus, nesandarumus ir dingusius meno kūrinius bei baldus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-07 12:39

Pirmoji ponia Rosangela Lula da Silva didžiausiam Brazilijos transliuotojui „TV Globo“ surengė ekskursiją po Alvorados rūmus, prezidento rezidenciją Brazilijoje, kad atkreiptų dėmesį į tai, ką ji apibūdino kaip prastą rūmų būklę pasibaigus kraštutinių dešiniųjų pažiūrų buvusio prezidento Jairo Bolsonaro ketverių metų kadencijai.

R. L. Da Silva, kuris gegužės mėnesį susituokė su naujai inauguruotu kairiųjų pažiūrų Luizu Inacio Lula da Silva, sakė, kad svarbios ikoniško modernistinio pastato dalys liko „pablogėjusios“ būklės.

Ji parodė filmavimo grupei suplėšytus kilimus, sugadintas grindis, išdaužtą langą, vandens nutekėjimo suteptas lubas, didžiulę pokylių salę be baldų ir kitus dalykus, dėl kurių normalūs nuomininkai būtų sunerimę dėl užstato grąžinimo.

Anot jos, nežinia kiek oficialioje rezidencijoje buvusių baldų ir meno kūrinių buvo dingę, apgadinti arba – vieno XIX amžiaus kūrinio atveju – palikti ant grindų.

Elektroninė įranga buvo palikta išmėtyta aplink biblioteką, kurioje J. Bolsonaro kas savaitę socialiniuose tinkluose gyvai kreipdavosi į savo kraštutinių dešiniųjų bazę.

56 metų R. Lula Da Silva teigė, kad pirmoji pora prieš įsikeldama į rezidenciją atliks remontą, kad pašalintų padarytą žalą, ir visiškai inventorizuos jame esančius baldus ir meno kūrinius.

„Šis pastatas yra įtrauktas į nacionalinį istorinių vietų registrą, – sakė ji televizijai „TV Globo“. – Galvojame į registrą įtraukti ir jo viduje esančius daiktus, kad tai nepasikartotų, kai prezidentas atvyksta ir paima Brazilijos valstybei priklausančius istorinius daiktus.“

77 metų L. I. Lula da Silva gerai pažįsta šiuos rūmus, juose gyvenęs savo pirmojo prezidentavimo laikotarpiu (2003–2010 metais) su velione žmona Marisa Leticia.

Jo vadovaujama Darbininkų partija (PT) užėmė elegantišką, baltą, Oscaro Niemeyerio suprojektuotą pastatą nuo 2003-ųjų iki 2016-ųjų, kai jo parinkta įpėdinė Dilma Rousseff buvo nušalinta nuo pareigų.

L. I. Lula da Silva, kuris dėl prieštaringai vertinamų kaltinimų korupcija išgyveno įkalinimą ir sekmadienį susigrąžino prezidento postą, dabar grįžta į rūmus po centro dešiniųjų pažiūrų eksprezidentų Michelio Temero ir J. Bolsonaro kadencijų.

Su J. Bolsonaro, kuris priešpaskutinę kadencijos dieną išvyko iš Brazilijos į JAV Floridos valstiją, susisiekti dėl komentaro nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.