Vokietija, Belgija ir Liuksemburgas dėl COVID-19 ragina piliečius nevykti į Kiniją

Vokietija, Belgija ir Liuksemburgas šeštadienį paragino savo piliečius atsisakyti nebūtinų kelionių į Kiniją – daugiausiai gyventojų turinčią pasaulio valstybę, kurioje, vyriausybei sušvelninus griežtus apribojimus, smarkiai išaugo užsikrėtimų COVID-19 skaičius.

Koronavirusas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Koronavirusas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2023, 9:32 PM

„Šiuo metu skatiname atsisakyti nebūtinų kelionių į Kiniją. Priežastis – COVID-19 infekcijų skaičiaus pikas ir perpildyta sveikatos apsaugos sistema“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Vokietijos užsienio reikalų ministerija.

Vokietijos pavyzdžiu netrukus pasekė kaimyninė Belgija ir Liuksemburgas.

„Liuksemburgas jungiasi prie Vokietijos rekomendacijos dėl kelionių ir šiuo metu pataria atsisakyti nebūtinų kelionių į Kiniją“, – rašoma šalies užsienio reikalų ministerijos paskelbtame pranešime.

Belgijos užsienio reikalų ministerija savo svetainėje pažymėjo, kad „Kinija dėl pasibaigusios nulinės COVID-19 politikos nuo gruodžio patiria iki šiol didžiausią šalyje infekcijų bangą“.

„Atsižvelgus į ligoninių perpildymo riziką ir atitinkamai į riziką skubiu atveju greitai nesulaukti medicininės pagalbos, šiuo metu rekomenduojama atsisakyti nebūtinų kelionių.“

Naujų kelionių apribojimų atvykstantiesiems iš Kinijos jau nustatė keliolika šalių.

Europos Sąjungos ekspertai 27 bloko valstybes nares šią savaitę „primygtinai paragino“ reikalauti, kad iš Kinijos skrendantys žmonės atliktų COVID-19 testus, o atvykstantieji būtų tikrinami atsitiktine tvarka.

Kelios ES šalys, įskaitant Vokietiją, Prancūziją, Vokietiją, Italiją ir Ispaniją, jau paskelbė, kad keliautojams, atvykstantiems iš šios Azijos šalies, būtini COVID-19 testai.

Panašių priemonių jau ėmėsi ir kai kurios ne Europos šalys, įskaitant Jungtines Valstijas ir Japoniją.

Kinijos valdžia neseniai yra skelbusi, kad pirmoji užsikrėtimo banga pasiekė piką tokiuose miestuose kaip Pekinas ir Tiandzinas.

Tačiau tai toli gražu ne pabaiga – pareigūnai įspėja, kad artimiausiomis savaitėmis, kai miesto darbuotojai žiemos kelionių sezono metu grįš į gimtuosius kaimus, protrūkis gali paplisti visur.

Nors užsikrėtimų daugėja, Kinijos valdžia nuo sekmadienio panaikins privalomą atvykstančiųjų į Kiniją karantiną ir po trejų metų apribojimų taikymo leis Kinijos gyventojams vėl vykti į užsienį.

Kai kurių šalių sprendimą atvykstantiesiems iš Kinijos nustatyti privalomų COVID-19 testų reikalavimą Pekinas antradienį pavadino nepriimtinu ir pagrasino imtis „atsakomųjų priemonių“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.