Kremliaus kritikas A. Navalnas teigia Naujuosius metus pasitikęs karceryje

Įkalintas Rusijos opozicijos politikas Aleksejus Navalnas pirmadienį sakė, kad Naujųjų metų naktį praleido nubaustiems kaliniams skirtame karceryje.

A. Navalnas.<br>AP/Scanpix nuotr.
A. Navalnas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2023, 5:26 PM

Ryškiausias Rusijos prezidento Vladimiro Putino vidaus politikos kritikas A. Navalnas atlieka devynerių metų laisvės atėmimo bausmę dėl kaltinimų, kurie, jo teigimu, yra politiškai motyvuoti.

„Praėjusiais metais man vis dėlto pavyko užsitarnauti dešimtąją bausmę karceryje“, – socialiniuose tinkluose pareiškė A. Navalnas.

Jis sakė, kad buvo apkaltintas, jog ryte, anksčiau nei numatyta, nusiprausė veidą, ir buvo perkeltas į karcerį maksimaliam 15 dienų laikotarpiui.

„Taigi mano prašmatnių Naujųjų metų planai buvo sugriauti“, – su ironija rašė Kremliaus kritikas ir pridūrė, kad šiai progai pasiliko bulvių traškučių maišelį ir žuvies konservų.

Jis sakė, kad Naujųjų metų naktį praleido miegodamas vienoje kameroje su kitais dviem kaliniais: vienu, kuris „bliovė ir rėkė“, ir kitu, kurį A. Navalnas apibūdino kaip besilaikantį prastos higienos.

A. Navalnas buvo suimtas 2021 metų sausį, kai grįžo iš Vokietijos, kur gydėsi po apnuodijimo, nuo kurio vos nenumirė ir dėl kurio jis kaltina Kremlių.

Iš pradžių 46-erių vyras buvo nuteistas kalėti dvejus su puse metų dėl senų kaltinimų sukčiavimu, tačiau, pripažinus jį kaltu dėl savo politinėms organizacijoms skirtų aukų pasisavinimo, kalinimo terminas buvo pratęstas iki devynerių metų.

Nuo tada, kai buvo sulaikytas, jis bendrauja su visuomene ir siunčia pranešimus per savo teisininkų komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.