Rusijos politologas: „V. Putinui sunku stovėti, per Kalėdų apeigas parodytas jo antrininkas“

Rusijos politologas Valerijus Solovejus, kuris šalies valdžios yra pripažintas „užsienio agentu“, pareiškė, jog per stačiatikių Kalėdas praėjusį savaitgalį Rusijos televizijos kanalai vietoj Kremliaus šeimininko Vladimiro Putino parodė jo antrininką.

Rusijos žiniasklaida teigia, kad V.Putinas Kalėdas sutiko vienumoje – dalyvavo apeigose Maskvos Kremliaus Apreiškimo katedroje.<br>AFP/Scanpix
Rusijos žiniasklaida teigia, kad V.Putinas Kalėdas sutiko vienumoje – dalyvavo apeigose Maskvos Kremliaus Apreiškimo katedroje.<br>AFP/Scanpix
Gruodžio 31-ąją Rusijoje parodyto V.Putino Naujųjų metų kreipimosi metu fone stovėjo žmonės, vilkintys rusiškomis karinėmis uniformomis.<br>Stopkadras
Gruodžio 31-ąją Rusijoje parodyto V.Putino Naujųjų metų kreipimosi metu fone stovėjo žmonės, vilkintys rusiškomis karinėmis uniformomis.<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-01-10 06:49

„Tai buvo tiesiog žmogus, kuris pristatytas kaip Rusijos Federacijos prezidentas – tai viskas, ką galime tiksliai pasakyti. Labai abejotina, kad ten buvo V.Putinas“, – sakė V.Solovejus.

Anot politologo, Rusijos vadovui Kalėdų dieną būtų buvę fiziškai sunku dalyvauti religinėse apeigose: „Dėl medicininių priežasčių jis negali ilgai stovėti – neįstengtų ištverti visų pamaldų“.

Politologas pridūrė, kad V.Putinui dabar yra išsivysčiusi paranoja, kas yra „suprantama ir pastebima“.

Atsakydamas į klausimą, kodėl, jei vietoj V.Putino cerkvėje pasirodė antrininkas, šalia nebuvo kitų žmonių, V.Solovejus dėstė: „Yra dvi priežastys. Pirma – Kremliaus viešųjų ryšių žmonės į viską spjovė ir pradeda atvirai tyčiotis iš Rusijos prezidento. O antra – yra naujamečio sveikinimo patirtis, ir dar kartą parodyti tuos pačius statistus kaip neva maldininkus, sutikite, atrodytų labai abejotina. Tai turėtų būti ne tik atrinkti, bet ir šimtą kartų patikrinti žmonės iš Federalinės apsaugos tarnybos“.

Rusijos žiniasklaida teigia, kad V.Putinas Kalėdas sutiko vienumoje – dalyvavo apeigose Maskvos Kremliaus Apreiškimo katedroje.

Tuo tarpu gruodžio 31-ąją Rusijoje parodyto V.Putino Naujųjų metų kreipimosi metu fone stovėjo žmonės, vilkintys rusiškomis karinėmis uniformomis.

Netrukus akylesni stebėtojai atkreipė dėmesį, kad įraše matoma moteris jau buvo pasirodžiusi šalia V.Putino kituose vaidmenyse propagandiniuose vaizdo įrašuose.

Gruodžio pradžioje V.Solovejus buvo pareiškęs, kad V.Putinas nusiuntė savo antrininką atidaryti Krymo tilto, tariamai atstatyto po sprogimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.