Ministerija: Rusija vėl keičia kariuomenės vadą Ukrainoje

Rusija vėl pakeitė savo kariuomenės vadą Ukrainoje ir paskyrė savo pajėgoms šiame konflikte vadovauti kariuomenės vadą Valerijų Gerasimovą, trečiadienį pranešė Gynybos ministerija

 S. Šogiu ir V. Gerasimovas.<br>picture alliance/SvenSimon-TheKremlinMoscow/Scanpix nuotr.
 S. Šogiu ir V. Gerasimovas.<br>picture alliance/SvenSimon-TheKremlinMoscow/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2023, 7:53 PM

„Rusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo viršininkas, kariuomenės generolas Valerijus Gerasimovas paskirtas jungtinės karinių pajėgų grupės vadu“, – pranešė ministerija.

Sergejus Surovikinas, pastaruosius tris mėnesius vadovavęs Rusijos pajėgoms Ukrainoje, taps V. Gerasimovo pavaduotoju, pranešė ministerija.

S. Surovikinas dirbs kartu su kitais dviem generolais – Olegu Saliukovu ir Aleksejumi Kimu.

„Specialiosios operacijos vadovavimo lygio padidinimas susijęs su užduočių masto padidėjimu ir būtinybe organizuoti glaudesnę karių sąveiką“, – teigė ministerija.

S. Surovikinui, negailestingumu garsėjančiam kariuomenės veteranui, buvo pavesta pakeisti padėtį Ukrainoje spalio mėnesį, kai Rusijos kariuomenė patyrė daugybę pralaimėjimų mūšio lauke.

Praėjus dviem dienoms po S. Surovikino paskyrimo, Rusijos kariuomenė pranešė apie strateginius pokyčius ir pradėjo dronų ir raketų atakas prieš Ukrainos infrastruktūros objektus, dėl kurių keliuose miestuose nutrūko elektros energijos ir vandens tiekimas.

Praėjus vos mėnesiui po jo paskyrimo, Rusija pasitraukė iš pietinio Chersono miesto – vienintelės regioninės sostinės, kurią buvo užėmusi.

Nuo to laiko fronto linija pasaulyje stabilizavosi.

Maskvos pajėgos taip pat vadovauja ilgam ir kruvinam mūšiui rytuose aplink Bachmutą ir Soledarą, kur padėtis trečiadienį buvo neaiški.

Rusijos samdinių grupuotė „Wagner“ teigė kontroliuojanti vartų miestą Soledarą, o Kremlius įspėjo per anksti neskelbti pergalės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.