Nutekinti Rusijos karininko, įslaptinusio Makijivkos profesinėje mokykloje žuvusių šauktinių sąrašus, duomenys

Atvirųjų šaltinių žvalgybos (OSINT) tyrėjai nutekino Samaros srities karinio komisaro pulkininko Aleksejaus Vdovino, kuris anksčiau buvo pareiškęs, kad Makijivkos profesinėje mokykloje žuvusiųjų mobilizuotų kareivių sąrašai saugumo sumetimais nebus skelbiami, duomenis.

Atvirųjų šaltinių žvalgybos (OSINT) tyrėjai nutekino Samaros srities karinio komisaro pulkininko Aleksejaus Vdovino duomenis.<br>„Twitter“ nuotr., lrytas.lt koliažas.
Atvirųjų šaltinių žvalgybos (OSINT) tyrėjai nutekino Samaros srities karinio komisaro pulkininko Aleksejaus Vdovino duomenis.<br>„Twitter“ nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2023, 8:41 AM

Pats A.Vdovinas dėl savo duomenų nelabai nerimauja, pažymėjo OSINT ekspertas Iraklijus Komachidzė.

Sprendžiant iš nuotraukos, A.Vdovinas ir jo šeima aktyviai naudojasi socialiniais tinklais, dalijasi nuotraukomis beveik iš visų švenčių. Ekspertas rado A.Vdovino ir jo žmonos, kuri dirba muzikos mokytoja vietiniame vaikų darželyje, telefono numerius.

A.Vdovinas taip pat turi suaugusią 27 metų dukrą ir 21 metų sūnų, kurį tėvas tikriausiai išsuko nuo karo, pažymi I.Komachidzė.

Smūgis Rusijos pajėgoms Makijivkoje

Sausio pradžioje tapo žinoma apie galinga Ukrainos smūgį profesinei mokyklai laikinai okupuotoje Donecko srityje esančioje Makijivkoje Naujųjų metų išvakarėse, kur, įvairių šaltinių duomenimis, buvo apsistoję iki 600 mobilizuotųjų iš Rusijos.

Rusija oficialiai patvirtino, kad žuvo tik 63 kariai. Tačiau, pasak Vakarų ekspertų, tai jau nebegelbsti Rusijos gynybos ministerijos reputacijos. Todėl ji bando perkelti kaltę vietos „valdininkams“ , o šie – patiems mobilizuotiesiems, kurie, jų teigimu, nepaisant draudimo, aktyviai naudojosi mobiliaisiais telefonais ir taip išdavė savo buvimo vietą.

Jau sausio 4 d. oficialūs Rusijos nuostoliai padidėjo – Rusijos gynybos ministerija paskelbė apie 89 okupantų žūtį. Tuo tarpu Ukraina teigė, kad tikrasis žuvusiųjų skaičius siekė net 400.

Parengta pagal „UNIAN“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.